Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Zo knap je jouw studentenkamer op!

Ben je net op kamers gegaan? Of zit je juist al een tijdje in je huidige kamer en kan deze wel een upgrade gebruiken? Met een paar simpele aanpassingen geef je jouw studentenkamer een opknapbeurt. Wij vertellen je hieronder hoe je dat doet!

Schoonmaken

Begin bij het begin en maak je kamer grondig schoon als je hem een opknapbeurt wilt geven. Haal de kamer helemaal leeg, haal overal een doekje overheen en stofzuig ieder hoekje van de kamer.

Verf de muren

Als de kamer helemaal schoon en leeg is, is het tijd om de muren op te knappen. De makkelijkste manier om je muren aan te pakken, is door ze opnieuw te verven. Dit is een klus die je gemakkelijk zelf kunt doen met groot resultaat. Kies voor een kleur die past bij je persoonlijkheid en de sfeer die je de kamer wil geven. Het is verstandig om verf van goede kwaliteit te halen. Dit maakt het verven vaak makkelijker, omdat de verf volgens de nieuwste inzichten is ontwikkeld en beter dekt. Wijzonol verf en Wijzonol hoogglanslak zijn bijvoorbeeld een goede keuze. Vergeet niet om voor het verven de vloer en eventuele meubels af te dekken. Een ongeluk zit in een klein hoekje en voor je het weet vliegen de verfspetters in het rond!

Knap de vloer op

Als je genoeg tijd en budget hebt, dan is het natuurlijk het mooiste om een hele nieuwe vloer neer te leggen. Maar er zijn ook andere manieren om de vloer te upgraden. Heb je een houten vloer, dan kun je deze bijvoorbeeld schuren en lakken. Dit is wel een pittige klus, dus denk hier goed over na! Heb je vloerbedekking liggen? Je kunt de kleuren van je vloerbedekking verhelderen met een mengsel van 1 deel azijn op 10 delen water. Je kunt er ook voor kiezen om een mooi vloerkleed neer te leggen. Dit leidt de aandacht af van de vloer en staat ook nog eens heel gezellig!

Meubels neerzetten

Als de muren en vloer zijn aangepakt, kun je de meubels gaan neerzetten. Denk hierbij goed na over de ruimte en probeer een logische looproute te maken. Kunnen je meubels ook wel een opknapbeurt gebruiken? Geef ze een nieuw kleurtje om ze beter in je nieuwe kamer te laten passen of kijk of je leuke meubels bij de kringloop kunt scoren!

Styling van de slaapkamer

Dan tot slot de styling van je studentenkamer. Een studentenkamer mag best een beetje rommelig zijn, maar dat betekent niet dat je zomaar klakkeloos dingen moet neerzetten. Kijk naar de kleuren van de muren en meubels en koop items die hierbij passen. Denk bijvoorbeeld aan beddengoed in dezelfde kleur en een leuke vloerlamp die hierbij past. Wil je inspiratie opdoen? Er zijn een heleboel leuke woonwinkels in Utrecht!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.