Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Zo bespaar je op de aanschaf van een printer

Wil je een printer aanschaffen, maar heb je geen groot budget? Lees dan snel verder. Met de juiste tips kan je voordelig een printer aanschaffen zonder dat je hoeft in te leveren op de kwaliteit van de printer.

Functionaliteiten van de printer

Voordat je een printer kunt aanschaffen moet je weten wat voor soort printer je wilt aanschaffen. Je hebt keuze uit een single function printer of een all-in-one printer. Met een single function printer kan je alleen printen. Een all-in-one printer is veel uitgebreider. Hiermee kan je namelijk niet alleen printen, maar ook scannen en kopiëren. Zelfs als je nu voornamelijk print is het verstandiger om de keuze te maken voor een all-in-one printer. De kans is groot dat je in de toekomst een printer nodig hebt, waarmee je ook kunt scannen en kopiëren. Bijvoorbeeld als je vanuit huis moet werken of voor privé administratieve zaken iets moet inscannen. Door meteen te kiezen voor een all-in-one printer scheelt dit je op de lange termijn geld.  Bovendien is een all-in-one printer tegenwoordig niet veel of helemaal niet duurder dan een single function printer.

Voordelige printers van goede kwaliteit

Volgens studenten website Studentenwegwijzer.nl is de beste all-in one printer om aan te schaffen is de HP envy Inspire 7920e all-in-one. Hiermee kan je makkelijk via een draadloze verbinding printen. Zo heb je nooit meer last van kabels die verstrikt raken. Een ander groot voordeel van deze printer is dat je een stapel papier in een keer kunt inscannen. Op die manier kan je tijdens het inscannen iets anders gaan doen. Is de HP envy Inspire 7920e all-in-one iets te duur voor je? Dan is de HP Laserjet M209DWE een goed alternatief. Dit is een laserprinter, die toner gebruikt om te printen in plaats van inkt. Ook deze printer werkt met draadloze verbinding.

Tips om te besparen op het printen

Naast dat je goedkoop een printer kunt afschaffen kan je ook op het printen zelf besparen. Hoe doe je dat? Hieronder lees je een aantal praktische tips.

  • Koop voordelige inkt- of tonercartridges en papier
    Schaf inktcartridges en papier aan als ze in de aanbieding zijn of koop het voordelig in bij een budgetwinkel. Let ook op dat je de juiste inkt- of tonercartridges koopt, zodat je geen miskoop begaat.
  • Print alleen als het echt nodig is
    Hiermee bespaar je niet alleen geld, maar het is ook beter voor het milieu. Zo kan je besparen op printen door te kiezen voor een digitaal printlabel bij het versturen van je pakketjes. En misschien nog wel de belangrijkste: lees van het scherm in plaats van deze te printen.
  • Print zoveel mogelijk dubbelzijdig
    Hier kan je al snel veel papier mee besparen.

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.