Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Zo bereid je je voor op het nieuwe collegejaar!

Hier op de redactie genieten wij nog volop van de laatste vakantieweken. Toch zijn we ook alweer bezig met het nieuwe collegejaar dat bijna van start gaat. In sommige steden is de introductieperiode volop aan de gang en misschien moet jij je al bijna melden voor jouw eerste collegedag. In deze blog lees je daarom hoe je helemaal voorbereid aan het nieuwe studiejaar begint!

1. Zorg voor een goede laptop!

Tijdens je studie moet je veel studeren, opdrachten maken en digitaal het studiemateriaal inzien natuurlijk. Een goede laptop is daarom essentieel tijdens je studententijd! Net voordat het nieuwe collegejaar begint, zijn er gelukkig een heleboel aanbiedingen voor studenten te vinden. Bij de MediaMarkt krijg je nu bijvoorbeeld Back to School korting op een heleboel laptops! Zo heb je al een Acer Chromebook R 13 voor maar €379. Het fijne aan de Acer Chromebook R 13 is dat het een laptop en tablet in één is. Hierdoor is het een licht apparaat, kun je het scherm omklappen en werken met zowel het touchscreen als het toetsenbord. Een andere goede aanbieding is de Acer Chromebook 514. Dit is een lichte laptop met een lange batterijduur, veel werkgeheugen en genoeg opslagruimte. Deze laptop kost met de Back to School korting maar €299, is perfect om dagelijks voor je studie te gebruiken én makkelijk mee te nemen.

2. Koop je studieboeken op tijd

Veel studenten regelen pas op het allerlaatste moment hun studieboeken. Maar wist je dat je flink kunt besparen als je ze eerder bestelt? Bij verschillende aanbieders kun je namelijk voor tweedehands exemplaren kiezen. Maar daar hebben ze er natuurlijk maar een beperkt aantal van liggen. Een ander voordeel is dat je de boeken ook op tijd binnen hebt als je ze eerder bestelt. Geen stress dus op het allerlaatste moment of ze wel op tijd komen ;).

3. Maak een goede planning

Een goede planning is het halve werk. Zeker als het om je studie gaat! Vaak krijg je veel praktische informatie op de introductiedag. Sla deze dus niet over dit jaar. Ook is het handig om meteen een planning te maken als je jouw (jaar)rooster binnen hebt. Maak een overzicht met belangrijke data en kijk op welke dagen je tijd hebt om de colleges voor te bereiden. Ook is het belangrijk om je op tijd in te schrijven voor (keuze)vakken als dit nodig is. Als je te laat bent, is het vaak een heel gedoe om toch het vak nog te volgen. Ook kan een vak naar keuze al vol zijn als je te lang wacht. Vergeet dit dus niet op tijd te regelen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.