Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Wonen in Utrecht: zo haal je het maximale eruit!

Op jezelf wonen tijdens je studententijd is eigenlijk het leven van een droom. Je kan je eigen regels bepalen, geen ouders, broertjes en zusjes die aan je hoofd zeuren en je kan áltijd eten waar jij zin in hebt. Allemaal leuk, maar wonen in Utrecht als student is helemaal gaaf! Wij vertellen je graag waarom het leven als student in Utrecht zo leuk is.

UtrechtStudentenstad

Utrecht is een échte studentenstad. Voor iedereen is er wel een studie- of studentenvereniging te vinden, de stad zit vol met leuke barretjes, clubs, pleinen en restaurants waar je - vooral zomers - heel veel plezier van gaat hebben. 

Studentenhuis

Woon jij sinds kort in een studentenhuis? Tof! Hier ga je mensen ontmoeten die vrienden voor het leven blijven, maak je herinneringen die je never nooit meer zal vergeten en leer je omgaan met mensen die er soms een andere leefstijl op naleven dan jij. En dat is helemaal oké! Voor jouw huisgenoten en jou is het wel verstandig om een schoonmaakrooster te maken, want als je het een zwijnenstal laat worden dan komt het nooit meer goed. Geloof ons maar ;-)

Een andere tip die we je willen meegeven is het volgende: plaats fietsenrekken voor het studentenhuis. Fietsen worden namelijk héél vaak gestolen bij studentenwoningen. Dieven weten maar al te goed dat jouw rammelbak gemakkelijk te stelen is. Door gezamenlijk te investeren in een goed fietsenrek zorg je ervoor dat je niet iedere twee weken op zoek hoeft naar een nieuwe fiets. Het leukste studentenleven is namelijk al duur genoeg.

Utrecht ontdekken

Is Utrecht een hele nieuwe stad voor jou? Dan raden we je aan om met de fiets de stad te verkennen. Fiets de kleinere straatjes in, haal een kop koffie in een gezellig koffietentje en knoop een gesprekje aan met de barista. Vraag of de barista nog tips heeft voor onbekende winkeltjes, restaurantjes, hofjes en meer. Iedereen die in de stad woont heeft zijn of haar favoriete plekken, hoe leuk om op deze manier de stad te ontdekken! Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Eerder schreven wij een blog over hotspots in Utrecht die je echt eens moet ontdekken, misschien is dat wat?

Mensen leren kennen

Het leren kennen van nieuwe mensen is soms een beetje lastig, zeker als je wat verlegen bent aangelegd. Maar uiteindelijk zal ook jij een grote vriendengroep opbouwen! Als je in een studentenhuis woont kun je natuurlijk eens aankloppen bij een van de andere bewoners en vragen of ze samen willen eten. Als je huisgenootjes al wat langer in Utrecht wonen kom je via hen in contact met andere mensen uit Utrecht. Woon je in een studio? Dan raden we je aan om gebruik te maken van bepaalde apps om mensen te ontmoeten. Amigos is bijvoorbeeld een app waarbij je naar huisfeestjes kunt gaan bij jou in de stad. Hier ontmoet je binnen mum van tijd heel veel mensen, superleuk!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.