Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Welke verzekeringen heb je nodig als student?

Het studentenleven brengt allerlei nieuwe dingen: ineens woon je op jezelf, heb je meer verantwoordelijkheid en regel je alles zelf. Daar komen ook andere dingen bij kijken, waarvan de verzekeringen die je afsluit een belangrijke is. Als student heb je vaak andere eisen aan een verzekering dan wanneer je fulltime werkt en een eigen huis hebt. Misschien ben je al bekend met een aansprakelijkheidsverzekering student, maar er zijn verschillende andere verzekeringen die interessant kunnen zijn voor jou. In dit artikel lees je er alles over.

Verzeker je hebben en houwen

Het afsluiten van een inboedelverzekering voor studenten kan een goede optie zijn. Je wil natuurlijk wel dat al jouw spullen verzekerd zijn, mocht er wat gebeuren. Een inboedelverzekering verzekert je tegen schade, diefstal of verlies. Wordt jouw laptop, welk onmisbaar is voor je studie, gestolen of raak je hem kwijt? Dan zullen de kosten vergoed worden, zodat je gauw weer een nieuwe hebt. Met een basisverzekering ben je beschermd tegen vandalisme, diefstal en schade door bliksem, brand of water. Hier wordt alleen niet het volledige bedrag uitgekeerd. Dit is bij een all-risk verzekering wel het geval en zijn jouw spullen ook beschermd tegen allerlei andere zaken, zoals oorlog of natuurrampen.

Wees verzekerd tegen schade die je zelf aanricht

Je kunt jezelf ook verzekeren tegen schade die je zelf veroorzaakt hebt door middel van een aansprakelijkheidsverzekering. Zo’n verzekering dekt de kosten voor alle schade waar jij verantwoordelijk voor bent. Ook het kapot gaan van een waterleiding in jouw huis, die schade aanbrengt aan het huis van jouw buren, valt onder deze verzekering. Daarbij valt ook schade die veroorzaakt wordt door jouw huisdieren onder deze verzekering. Bijt je hond iemand en moet diegene daardoor naar het ziekenhuis? Dan worden die kosten vergoed door de verzekering.

Stage in het buitenland? Sluit een reisverzekering af

Ga jij stage lopen in het buitenland, ga je op vakantie of ga je een studie in het buitenland volgen? Dan kan het handig zijn om een reisverzekering af te sluiten. Mocht je je bagage kwijtraken of in het ziekenhuis belanden, dan kun je de gemaakte kosten weer terugkrijgen. Je kunt kiezen uit een doorlopende reisverzekering, die vooral geschikt is als je langere tijd in het buitenland verblijft, bijvoorbeeld om een studie te volgen of om stage te lopen. Je bent dan namelijk het hele jaar verzekerd, wanneer je op reis bent. Je hoeft dan dus niet vijf keer een reisverzekering af te sluiten.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.