Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Weinig tijd om te sporten tijdens de studie? Zo blijf je toch gezond!

Iedereen weet dat je studententijd een hele hectische, ongestructureerde en misschien stressvolle tijd kan zijn. Je hebt veel onregelmatige afspraken voor school en werk, en daarnaast heb je op dit punt van je leven misschien wel het drukste sociale leven ooit. Naast die uren blokken voor je tentamens en al je verplichte bijeenkomsten (feestjes) van je studentenvereniging heb je natuurlijk weinig tijd en zin over om nog te sporten. En dat terwijl beweging in jouw hectische en soms misschien wel ongezonde levensstijl juist zo belangrijk is. Gelukkig zijn er ook andere manieren om gezond te blijven in je studententijd. Neem de onderstaande tips eens goed door!

1. Probeer goed te slapen

Soms lig je misschien pas om 5 uur 's ochtends in bed, dat hoort er nou eenmaal bij in je studententijd. Maar probeer op de avonden dat je niks gepland hebt genoeg slaap te pakken. Ook kun je gebruik maken van jouw onregelmatige ritme door af en toe even lekker uit te slapen in de ochtend. Door uitgerust te zijn kun jij je veel beter focussen op werk en school en kan jij waarschijnlijk meer genieten van je sociale activiteiten. Kortom, je zal je beter en gezonder voelen! 

2. Let op wat je drinkt 

Ook hierbij weten wij echt wel dat je er misschien niet over nadenkt om alcoholische drankjes te laten staan. Maar op andere momenten kan dit toch een groot verschil maken voor je gezondheid. Probeer bijvoorbeeld zo weinig mogelijk frisdrank te drinken maar kies vaker voor een glas (bubbel)water, thee of siroop. Dit is ook nog eens een stuk voordeliger dan frisdrank. Als je je echt graag gezonder wil voelen, dan kan je er natuurlijk wel voor kiezen om te minderen met alcoholische drankjes. 

3. Beweeg efficiënt 

Alhoewel je misschien weinig tijd hebt om te sporten, hoeft dit geen excuus te zijn om af en toe te bewegen. Zo kun je ervoor kiezen om vaker op de fiets ergens naartoe te gaan, want reizen moet je toch. Steun jij de sportschool zonder dat je er gebruik van maakt? Probeer eens college te kijken terwijl je wandelt op de loopband. Zo combineer je college kijken met beweging. Ten slotte kun je ervoor kiezen om vaker de trap te nemen naar een leslokaal op de 6e verdieping, in plaats van de lift. Zo verbrand je calorieën én verbeter je je conditie!

4. Gebruik een gezonde pre-workout

Als je dan toch de tijd (en zin) hebt gevonden om eens naar de sportschool te gaan of een andere intensieve sport te doen, probeer dan alles eruit te halen wat erin zit. Dit kan met een goede pre-workout. Let er wel op of er niet te veel cafeïne of onnodige toevoegingen in zitten. Dit kan namelijk weer negatief uitpakken voor je gezondheid. Wanneer je een gezonde pre-workout van Orangefit neemt, haal je het maximale uit een workout. 

5. Combineer het met sociale contacten 

Zoals net al genoemd werd, heb je in je studententijd waarschijnlijk een heel druk sociaal leven. Je wil contact blijven houden met je oude vrienden, met je medestudenten, je teamgenoten, de leden van je vereniging en wellicht nog veel meer. Als je hier al tijd te kort voor komt, maak je vast ook weinig tijd vrij om te sporten. Gelukkig kan je dit ook combineren! Sla het lunchen of een wijntje doen eens over en ga samen skaten, wandelen of naar de sportschool. In de zomer zou je zelfs nog ergens kunnen gaan zwemmen. Misschien ook een leuk idee voor een date?

6. Eet gezond

Deze tip klinkt misschien vanzelfsprekend, maar is wel erg belangrijk. Wanneer je weinig beweegt is het extra belangrijk om voldoende vitamines binnen te krijgen. Eet dus genoeg groentes en fruit. Vind je dit lastig in verband met geld? Check de aanbiedingen van de supermarkten bij jou in de buurt goed, meestal kun je dan wel wat lekkere, gezonde dingen scoren!

Hopelijk voel jij je met behulp van deze tips helemaal gezond, ook al heb je niet altijd tijd om genoeg te bewegen. Succes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.