Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Voordelen van een LinkedIn-profiel

Het nieuwe jaar is aangebroken en dat betekent dat de goede voornemens je om de oren vliegen. Wij hebben alvast een goed voornemen voor jou bedacht: maak een LinkedIn-profiel aan. Waarom? Wij gaan jou vertellen wat de voordelen zijn van een LinkedIn-profiel. Dus lees snel verder en streep dit goede voornemen van je lijstje af!

Breid je netwerk uit

Door een LinkedIn-profiel te maken kun je iedereen die je ontmoet toevoegen op LinkedIn. Ik hoor je denken: iedereen die je ontmoet? Als je mensen ontmoet die van nut kunnen zijn op een later tijdstip in je leven dan is het verstandig om deze mensen toe te voegen op LinkedIn. Hierdoor breid je je netwerk uit. Mensen die jou in het vervolg opzoeken zien dat jij een grote netwerkkring hebt en dit kan aansporen tot nieuwe mogelijkheden.

Online visitekaartje

LinkedIn kan ook fungeren als online visitekaartje. Mocht je ergens zijn waar mensen om je visitekaartje vragen of je denkt dat het handig is om die aan mensen te geven maar je hebt er geen. Dan kan het handig zijn om je LinkedIn-profiel uit te wisselen met iemand. Daar kan je alles over jezelf opzetten. Van producten die je hebt gemaakt tot werkervaring. Mensen zien gelijk wat ze aan je hebben en of jij de geschikte persoon bent voor eventuele samenwerkingen.

Op zoek naar een baan?

Op LinkedIn staan ook vaak vacatures. Dit is handig voor als je een baan zoekt of eventuele stage. Hierdoor kan je gelijk reageren en hoef je niet eens een cv mee te sturen omdat als je informatie al op je LinkedIn profiel staat. Mensen kunnen snel zien of jij bent wat ze zoeken of juist niet. Dit scheelt jullie allebei een hoop tijd en moeite. Momenteel op zoek naar een bijbaantje? Check snel even ons bijbanen overzicht!

Tips voor je LinkedIn-profiel 

Tot slot hebben we nog een aantal tips voor je LinkedIn-profiel:

  • Blijf actief op je LinkedIn-profiel en onderhoud hem goed. Werk je al jaren niet meer bij een bepaalde werkgever maar staat dit nog wel op je LinkedIn-profiel? Dan doe je iets niet goed.
  • Bij veel sollicitaties wordt om je LinkedIn gevraagd. Heb je dit niet dan val je wel een beetje door de mand… (En vragen ze er niet om? Gewoon erbij sturen. Altijd handig!)
  • Tot zover de voordelen van het hebben van een LinkedIn-profiel. Het is wel duidelijk dat dit een belangrijk onderdeel van je carrière kan zijn. Maak daarom gelijk dat profiel aan en wie weet sleep jij een nieuwe baan binnen. Lees dan gelijk onze blog over tips van een recruiter voor een succesvolle sollicitatie.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.