Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Voorbereiden studiejaar: Kamer | Laptop | Studentenvereniging | Fiets

Nog maar eventjes en dan gaat het studentenleven beginnen! Maar voor het zover is moet je wel nog de enige voorbereidingen treffen. Wij nemen je graag mee langs de 3 belangrijkste voorbereidingen voor het nieuwe studiejaar!

Studentenkamer huren

Het vinden van een studentenkamer gaat helaas niet zo gemakkelijk. Hoe eerder je begint hoe beter, maar mocht je nog geen kamer gevonden hebben, dan hebben wij van A tot Z: de gids naar je perfecte studentenkamer geschreven!

Studentenkamer inrichten

Heb jij wel al een kamer weten te bemachtigen? Gefeliciteerd! Misschien zie je enorm op tegen het opknappen en inrichten van jouw kamer, maar dat is nergens voor nodig! Nodig je beste vrienden een weekend uit, sla wat bier in en een goede lunch en verven maar! Meubels kunnen duur zijn, maar dat hoeft niet! Bij de kringloopwinkel kun je echte parels vinden. Een mooie, houten eettafel die ook dient als bureau scoor je hier voor maar €5,-. Als de kleur je niet aanstaat dan schuur je het hout wat op en geef je het een nieuw kleurtje. Klaar is Kees!

Laptop aanschaffen

Geen student die tegenwoordig nog zonder laptop kan. Het is niet alleen noodzakelijk voor het volgen van online colleges en het schrijven van verslagen, maar ook ideaal voor Netflix avondjes op de bank! De beste laptop voor studenten hangt wel heel erg af van waar je het voor gaat gebruiken. Zoek je een laptop die simpele basistaken uit kan voeren, dan kun je gaan voor een laptop met een gemiddelde processor. Ben je op zoek naar een laptop waarmee je kunt videobewerken, dan moet je toch echt wel kijken naar een sterke processor zoals een Intel Core i7.

Aanmelden bij studentenvereniging

Als je helemaal nieuw komt wonen in een stad, kan het soms best lastig zijn om nieuwe mensen te ontmoeten. De oplossing? Meld je aan bij een studentenvereniging! Wij hebben een overzicht van studentenverenigingen in jouw studentenstad, dan kun je kijken wat jou aanspreekt!

Laat je niet tegenhouden door de stoere verhalen rondom ontgroening. Vaak valt het erg mee en worden er vooral spelletjes gespeeld waardoor jij de andere leden snel leert kennen.  

Nieuwe fiets

Als student kan jij niet zonder stalen ros! Je fietst er 's nachts op van het centrum naar huis, hangt kilo's boodschappen aan het stuur als er ergens mega kortingen zijn en het is gewoon het goedkoopste vervoersmiddel! Geef niet teveel geld uit aan een spiksplinternieuwe fiets, de kans is redelijk aanwezig dat 'ie ooit wordt gestolen. Koop een tweedehands fiets bij de fietsenmaker, of sluit een abonnement af bij Swapfiets!

Als je deze belangrijke dingen hebt geregeld, dan zit het wel goed aan het begin van het studiejaar. Geniet nog even van de laatste weken vakantie en we spreken je later!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.