Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Voor het eerst op kamers? Zo richt je je studentenkamer in!

Woehoe, het studentenleven is begonnen! Je woont voor het eerst op jezelf en ondanks dat sommige dagen wat moeizaam gaan, is het ontzettend leuk! De laatste dozen zijn uitgepakt, maar toch voelt het nog niet helemaal als thuis. Wij geven je tips zodat je binnen een mum van tijd een leuke studentenkamer hebt waar je je prettig voelt. Lees je mee?

Raamdecoratie

Eén ding dat heel belangrijk is, maar vaak wordt gezien als onbelangrijk is goede raamdecoratie. Goede (rol)gordijnen zorgen ervoor dat het ’s nachts goed donker wordt en je goed slaapt, maar houdt in de zomer de zon en warmte buiten en in de winter de warmte binnen. Studeren als je in de felle zon zit, of je met tegenlicht op jouw laptopscherm te maken hebt is heel vervelend. Maar goede raamdecoratie is toch ontzettend duur? Welnee! Goedkope raamdecoratie vind je bijvoorbeeld op Mijn Raamdecoratie. Zij hebben een uitgebreid aanbod, van vouwgordijnen tot jaloezieën en alles daar tussenin. En wat helemaal handig is: voor de studenten die niet mogen boren in hun studentenkamer hebben zij ook een oplossing! Voor elke soort woning en kozijn zijn er meerdere betaalbare opties. Superhandig voor studenten, dus ;-)!

Opbergruimte

Opbergruimte is een absolute must als je in een kleine studentenkamer woont. Dit kun je doen door een grote kast te doen, maar kijk eens op Marktplaats naar bijvoorbeeld een BRIMNES bed van IKEA. Dit is een bed met vier enorme lades eronder. Je kan hier meer in kwijt dan je denkt! Heb je al een bed, maar zonder lades? Dan kun je bij de Xenos of Action een aantal bakken kopen met wieltjes, dan heb je hetzelfde idee.

Voor extra opbergruimte maak je gebruik van de hoogte. Hang planken op aan de muur en zet hier mooie manden op van riet of met een mooi printje. Je kunt ook een salontafeltje kopen met opbergruimte, of wat dacht je van een poef met binnenin extra plek voor jouw spulletjes. Op die manier heb je ook een extra zitplek.

Sfeer maken

Vind je het lastig om een goede sfeer te creëren in jouw studentenkamer? De snelste en goedkoopste manier is om een mooi kleurtje op de muur te doen. Ga voor een warme terracotta kleur achter je bed. Houd je van wat rustigere kleuren? Dan is beige met een warmere ondertoon een goede keus! Aan de muur hang je lijsten met mooie prints, die scoor je betaalbaar online via bijvoorbeeld Desenio. Of je laat bij de HEMA jouw favoriete foto’s afdrukken en hangt die op aan de wand. Op die manier maak je het veel gezelliger in huis en voelt het ook sneller als een écht thuis.

Nog op zoek naar een studentenkamer? Lees dan van A tot Z: de gids naar jouw perfecte kamer!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.