Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Voor het eerst naar een bruiloft? Dit zijn onze tips!

Ben je voor het eerst uitgenodigd voor een bruiloft? Dat is natuurlijk hartstikke spannend. Want wat doe je aan, wat voor cadeau neem je mee, wat kan je verwachten van de ceremonie en hoe ziet het er allemaal uit? Wij vertellen je er alles over!

Dat je voor het eerst vrienden of familieleden hebt die gaan trouwen, is natuurlijk enorm leuk! Maar dat niet alleen: behalve voor hen, is het voor jou natuurlijk ook heel erg spannend. Want voor het eerst naar een bruiloft gaan, is voor veel mensen toch eng. Je weet nog niet zo goed wat je kunt verwachten, wie er allemaal gaan zijn, hoe je je moet kleden en hoe zo'n ceremonie eigenlijk in zijn werk gaat. Daarom geven wij je een aantal tips ter voorbereiding. Van kleding tot cadeaus, wij helpen je!

Wat doe je aan?

Als je jezelf al aan het voorbereiden bent op de bruiloft, is dit misschien wel het eerste waar je mee bezig bent. Want wat ga je aan doen? Vaak staat er op de uitnodiging van de bruiloft een dresscode. Soms is dit heel breed, zoals chique of casual chique, maar soms is het heel specifiek en staan er bijvoorbeeld kleuren in vermeld waarvan de bruid en bruidegom graag willen dat je ze aandoet. Dus check dit vooral eerst even!

Daarna is het belangrijk om te weten dat een bruiloft over het algemeen een nette dresscode heeft. Weet je niet zeker of dat hier ook zo is? Schroom niet en vraag het even aan de bruid(egom)! Is het wel zo, dan geldt voor vrouwen dat het natuurlijk al snel makkelijk is om een mooie jurk, rok of jumpsuit aan te doen. Met een leuke bruiloftsjurk zit je namelijk altijd goed, want ze staan vaak netjes en fleurig tegelijk. Let er daarbij wel op dat je - tenzij anders gevraagd - geen wit aan doet, dat is op een bruiloft namelijk een echte no go. Alleen de bruid draagt immers een witte jurk.

Voor mannen geldt eigenlijk hetzelfde, ga voor een vlotte, maar nette look. Kies voor een pak in een mooie kleur. Is de bruiloft buiten in de zomer? Dan kun je bijvoorbeeld in een pasteltint gaan. Binnen staat een diepe kleur vaak juist mooi, zoals een dieprode of emerald-achtige kleur. Doe er een overhemd onder en je bent klaar om te gaan!

Wat neem je mee?

Dan is natuurlijk de volgende vraag: wat neem je mee? En dan vooral: wat voor cadeau neem je mee? Vaak heeft het bruidspaar een wensenlijst samengesteld met cadeaus die ze graag willen hebben. Zo wordt het je gelukkig makkelijk gemaakt, want dat kun je gewoon iets van deze lijst kiezen.

Als je op de bruiloft aankomt, is er meestal een aparte tafel of plek waar je je cadeau kwijt kunt. Deze worden aan het einde van de dag dan met het getrouwde stel mee naar huis gegeven, en een bedankje krijg je vaak achteraf.

Daarnaast kun je natuurlijk altijd nog zelf iets extra's doen of meenemen! Zeker als je bruid(egom) goed kent, is het misschien leuk om nog iets te organiseren, alleen of met vrienden. Neem bijvoorbeeld nog een leuk persoonlijk cadeau mee, zoals een fotocadeau of video. Of bereid een speech voor. Alles mag, niks moet!

Verdere tips voor de bruiloft

Wat betreft de voorbereiding op de bruiloft ben je dan eigenlijk al een heel eind. Je weet wat je aan moet, je weet wat je mee moet. Daarnaast zijn er natuurlijk nog andere dingen om rekening mee te houden, zoals hoe je naar de bruiloft toe gaat (en vooral hoe je thuiskomt), en waar je eventueel slaapt.

Dit verschilt natuurlijk ontzettend per locatie en invulling van de bruiloft. Is de bruiloft. slechts één dag en in de buurt? Dan kun je waarschijnlijk gemakkelijk op en neer. Maar als de bruiloft twee dagen duurt of op een locatie ver weg van een stad of ov-verbinding is, dan is er een grote kans dat je kunt blijven slapen. Weet je dit niet zeker? Check het even bij het bruidspaar!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.