Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Vlucht uren vertraagd? Je hebt recht op een compensatie!

Je bent student én je houdt van reizen. Deze combinatie komt regelmatig voor, maar we missen allemaal wel het geld om daadwerkelijk alle reizen te maken die we willen doen. We proberen zo vaak mogelijk weg te gaan, maar dan wel op een strak studentenbudget. Als je dan eindelijk weer een keer het vliegtuig pakt, wil je natuurlijk wel dat alles goed verloopt! Je gaat namelijk maar een korte periode omdat je nog langer weg gewoonweg niet kunt betalen. Flink balen dus als je vlucht vertraging hebt! Wist je dat je daar geld voor terug kunt vragen? Nee? Nu wel!

De rechten van vliegtuigpassagiers

Al sinds AirHelp in 2013 werd opgericht helpt het vliegtuigpassagiers bij het begrijpen van hun rechten en het krijgen van compensatie. Inmiddels is AirHelp uitgegroeid tot 's werelds grootste voorvechter voor rechten van vliegtuigpassagiers. Ze hebben al 13 miljoen mensen geholpen bij het krijgen van compensatie voor geannuleerde, vertraagde of overboekte vluchten. Het leven als student is al duur genoeg, dus mocht jij je zuurverdiende centen uit hebben gegeven aan een mooie reis, waar je vervolgens één of meerdere dagen op bestemming kwijt raakt, is dat niet bepaald leuk. AirHelp heeft 700 werknemers verspreid over de wereld en deze mensen spreken gezamenlijk 16 talen. Ze hebben een enorm team advocaten die gespecialiseerd zijn in de rechten van jou als vliegtuigpassagier. Je kunt wel zeggen dat ze een uniek positie hebben om luchtvaartpassagiers van over de hele wereld de helpen ;-)!

AirHelp to the rescue!

AirHelp heeft een super uitgebreid overzicht van alle vluchtgevens en daarmee kunnen zij jou - en mij - helpen. Want zo'n 87% van de mensen die op een vliegtuig stapt weet niet wat hun rechten zijn als zij in aanmerking komen voor compensatie. Op de website vind je al een overzicht van alle regels waar je mee te maken krijgt zodra je vlucht vertraging heeft. Je hoeft het namelijk niet gewoon te accepteren, en maar 2% van alle reizigers weet dit. Ik wist dit ook niet, maar inmiddels heeft AirHelp mij ontzettend goed geholpen, want wat blijkt: je krijgt vaak geld terug bij vertraging vlucht!

Geld sparen voor je reisjes!

Als jij met je studentenbudget graag wat meer van de wereld zou willen willen zien, moet je slim omgaan met geld. Rondkomen alleen al kan maandelijks hele opgave zijn, maar het is mogelijk! Tips die maandelijks veel geld schelen is bijvoorbeeld koken voor meerdere avonden tegelijk. Voor één persoon koken is namelijk altijd duurder. Verkoop kleding en schoenen die je niet draagt via apps die staan voor duurzaamheid zoals Vinted en United Wardrobe. En dan is het tijd om reisjes uit te zoeken! Zelf gebruik ik Skyscanner, een website waarop je kunt zien wanneer je waar naartoe kunt vliegen voor zo weinig mogelijk geld! En zo kwam ik uit bij een klein dorpje ver voorbij de poolcirkel...

Supermakkelijk en zonder gedoe!

Afgelopen oktober ging ik naar Tromsø in Noord-Noorwegen. Ondanks dat ik een betaalbaar ticket had gescoord, is het een dure bestemming. Daarom koos ik voor een vroege vlucht zodat ik zoveel mogelijk uit mijn aankomstdag kon halen. Maar je raadt het al: het vliegtuig had vertraging, we kregen geen informatie en we mistten onze aansluitende vlucht. Resultaat: we kwamen pas om kwart voor 12 's avonds aan in Tromsø. Zo'n 7 uur later dan had gemoeten. Weg eerste dag. Eenmaal in Nederland vroegen we ons af of we hier compensatie voor konden krijgen. We kwamen uit bij AirHelp. We gaven onze vluchtgegevens door, waarna AirHelp een snelle scan uitvoerde om te kijken of we er recht op hadden. En jawel! AirHelp zette vervolgens de gehele procedure in gang en hield ons tijdens iedere stap op de hoogte. Wij vonden dat heel fijn, want je kunt per persoon recht hebben op 600 euro compensatie, dus dat is nogal wat! Uiteindelijk hebben we met dank aan AirHelp het prachtige bedrag van 400 euro per persoon teruggekregen!

Ik ben erg te spreken over de service van AirHelp en zal hen in de toekomst zeker weer inschakelen als ik weer een vertraagde, geannuleerde of gemiste vlucht heb! Wil jij binnenkort op reis? Lees dan onze blog goedkoop en voorbereid op reis!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.