Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Vijf redenen waarom je (ook als student) moet investeren in een fiets

Een fiets is in je studententijd vrijwel onmisbaar. Ritjes naar de bieb, om boodschappen mee te doen en… waar kun je eigenlijk niet heen op de fiets? Mits het niet te ver is natuurlijk. Vergeet dus alle bad hair days en uitgelopen mascara’s. Wij hebben alle goede redenen om tóch een fiets aan te schaffen op een rijtje gezet.

Meest betrouwbare vervoersmiddel

Op je stalen ros kun je (vrijwel) altijd rekenen. Dit in tegenstelling tot het openbaar vervoer, waar de meeste studenten veel mee reizen. Jouw geliefde fietsje staat altijd op tijd voor je klaar én je hoeft geen rekening te houden met vertraging. Love it!

Geen tentamen missen

Over betrouwbaar gesproken: wie herkent het volgende scenario? Je wordt op tijd wakker, springt gelijk uit bed en eigenlijk verloopt de hele ochtend op rolletjes. Tot het moment dat je op het station staat en je ziet dat je trein/bus/metro/tram vertraging heeft. Of nog erger: het vervoersmiddel staat ineens stil zonder enige waarschuwing. Op tijd in het klaslokaal zijn om dat tentamen te kunnen maken kan je nu wel uit je hoofd zetten. Had je nu maar de fiets gepakt…

*Dit geldt natuurlijk alleen voor mensen die wonen in dezelfde stad als waar ze studeren.

Snel van A naar B

Iets uitprinten in de Universiteitsbieb, boodschappen doen, naar vrienden toe of lekker vanaf uitgaan snel je bed in kunnen duiken? Dan stap je natuurlijk op de fiets. Snel van A naar B in je studentenstad, met de bijbehorende sluiproutes en dus extra snel aankomen op je locatie. Geen parkeerkosten, geen wachttijden en geen spierpijn meer in je benen! ;-).

Goedkoop reizen in je stad

Een fiets is een superaankoop en in vergelijking met andere vervoersmiddelen ook nog een relatief goedkoop.

Gezonde gratis lichaamsbeweging

En last but not least… de fiets is natuurlijk ook gewoon erg gezond. Goed voor het milieu en goed voor jou. Een beetje lichaamsbeweging tijdens je studententijd kan natuurlijk nooit kwaad... en fietsen is aanzienlijk goedkoper dan je fitnessabonnement. Daarbij is het ook wel lekker om met dit lekkere weer een stukje te fietsen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.