Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Vijf gezonde ontbijtjes die iedereen kan maken!

 Is jouw lichaam al klaar voor de zomer? Dit zijn 5 gezonde, makkelijke ontbijtjes die je erbij kunnen helpen!

1. Overnight Oats

Makkelijker dan dit wordt het niet. Vul een schaaltje of mason jar voor de helft met havermout of muesli en giet hier melk, sojamelk, amandelmelk of yoghurt overheen. Laat dit een nachtje in de koelkast staan en voeg er ‘s ochtends vers fruit, chocolate chips, chiazaden, noten of andere ingrediënten aan toe.

2. Avocado toast

Snijd een rijpe avocado doormidden, haal de pit er uit en lepel deze uit. Vervolgens prak je de avocado op je geroosterde brood. Voeg zout en peper naar smaak toe en you’re good to go! Met een eitje erbovenop is je maaltijd al helemaal compleet. Je kunt je toast overigens ook beleggen met andere makkelijke, maar overheerlijke combinaties. Denk aan aardbeien met honing, mozzarella en basilicum en/of pesto, of geitenkaas en walnoten.

3. Smoothies

Stop fruit en groenten bij elkaar in de blender en meng dit tot een glad geheel. Voeg, om het geheel wat dunner en romiger te maken, yoghurt of (amandel)melk toe. Tip: prepareer op een vrije dag zakjes gesneden fruit en bewaar deze in de vriezer, zodat je deze ‘s ochtends vlug kunt pakken. Scheelt een hoop tijd!

4. Yoghurt met granola en compote

Koop yoghurt uit een pak of bak zonder toevoegingen. Deze toevoegingen doe je namelijk zelf! Denk aan noten, honing, granola, compote, fruit en zaden. Zo zorg je ervoor dat je jouw ontbijtje echt gezond en voedzaam houdt. En ontzettend makkelijk, natuurlijk.

5. ‘Koekjes’ van appel, pindakaas en nootjes

Ingredienten:

- 1 appel
- 2 eetlepels pindakaas
- Pecannoten
- Kokosnootvlokken
- Pure chocolate chips

Zo ga je te werk:

Verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne ringen. Smeer een kant van de plakken in met pindakaas. Vervolgens strooi je hier de noten, kokos en chocolate chips over. En klaar is je appelontbijt. Yum!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.