Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Verhuistips als je gaat verhuizen naar Utrecht

Ben jij afgelopen jaar begonnen met een studie in Utrecht en wil je sindsdien graag verhuizen naar Utrecht? Na een maandenlange zoektocht is het je dan toch gelukt om een studentenkamer te vinden in Utrecht. Tijd om je spullen te pakken. Wij geven je tips, lees je mee?

Regelen van verhuisbedrijf

Wil je een zo stressloos mogelijke verhuizing organiseren? Dan moet je je even verdiepen in verhuisbedrijven in Utrecht. Je hebt verschillende opties wat betreft verhuishulp. Je kan alle spullen zelf inpakken en klaar zetten zodat het zo de verhuiswagen in kan. Maar je kan er ook voor kiezen om de verhuizers jouw spullen in te laten pakken. Dat is stiekem best handig als je ondertussen ook nog moet studeren en werken. Het eerste puntje op je to do lijstje is afgevinkt!

Spullen bestellen

Als je van buiten Utrecht komt, dan kan je ook verhuisbedrijven in jouw regio opzoeken. Als je een verhuisbedrijf hebt geregeld hoef je je daar niet meer druk om te maken. Als je van je ouderlijk huis gaat verhuizen naar je eerste studentenkamer, dan moet je best veel spullen vanuit het huis van je ouders verhuizen. Maar je wil natuurlijk nog wel een bed hebben bij je ouders, dus moet je op zoek naar een nieuw bed. Onze tip: ga voor een bed met lades eronder. Daar kan je heel veel zooi in kwijt en als je alleen een kamer hebt is dat erg lekker. Als je in je studentenkamer plek hebt voor een klein bankje is het aan te raden om een bedbank te kopen. Die klap je gemakkelijk uit als je beste vriend(in) komt slapen. Tot slot is een grote kledingkast ook wel heel handig. Meet even op hoe hoog het plafond is en ga dan voor een zo hoog mogelijke kast. Hoe hoger de kast, hoe meer ruimte je natuurlijk hebt om je spullen op te ruimen!

Spullen inpakken

De verhuisdatum komt steeds dichterbij en dus is het tijd om te beginnen met inpakken. Het is verleidelijk om alle kastjes leeg te gooien in dozen, maar je wil liever dat je straks snel klaar bent met uitpakken. Geloof ons maar! Dus zoek je spullen van te voren uit, gooi dingen weg en breng een gedeelte naar een kringloopwinkel. Een studentenkamer is al niet zo groot, dus je wil niet teveel meuk meenemen. Op iedere doos en tas schrijf je gedetailleerd wat erin zit zodat je iets gauw kan vinden als je toch iets nodig hebt in de tussentijd. 

Tip: ga je verhuizen naar een studio of klein appartement? Schrijf dan ook op de doos waar het neergezet moet worden in je nieuwe huis. Dan staat alles gelijk in de juiste ruimte en gaat het uitpakken sneller.

Klussen in een kleine studentenkamer

Eindelijk heb je de sleutel gekregen en kan het klussen beginnen. Ga je verhuizen naar een kleine studentenkamer? Dan is het misschien een idee om slim te werken met de kleuren op je muur. Is je studentenkamer al erg donker, dan is het af te raden om een donkere kleur op de muur te doen. Ga daarom voor wat zachtere kleuren en tinten. Zorg ook voor een mooie spiegel tegenover het raam, die zorgt ervoor dat er veel meer licht in je kamer komt. Tot slot wil je ook goed nadenken over raamdecoratie. Heb je de zon fel in je kamer overdag? Dan wil je misschien wel investeren in verduisterende gordijnen. Die houden namelijk in de zomer de hitte buiten, maar in de winter houdt 't de warmte binnen. Win-win, dus!

We wensen je heel veel woonplezier in je nieuwe studentenkamer :-).

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.