Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Van gamen tot baan bij Defensie!

Op 19 oktober ben ik, samen met twee vrienden, naar DreamHack geweest. Hier komen duizenden gamers bij elkaar om de vele evenementen en stands te bekijken en een hoop nieuwe (en oudere) games te spelen. Nu game ik zelf eigenlijk niet veel meer, maar ik vind computers en consoles nog steeds erg interessant. Het leek mij daarom een leuke ervaring om DreamHack een keer mee te maken. Ik was vooral geïnteresseerd naar de Game. Match. Work stand van de Rijksoverheid. Hier kreeg je de mogelijkheid om je Defensie skills te testen en te kijken of jij geschikt bent om het land te dienen! Hier zal ik je vandaag meer over vertellen. 

Gamen met Defensie

Als je aan Defensie denkt, denk je misschien niet gelijk aan games. Toch kun je met gamen een goed begin maken aan je carrière bij de Defensie! Defensie is namelijk erg geïnteresseerd in gamers. Toen ik bij de stand aankwam, was een groep van vijf bezoekers en vijf werknemers van Defensie al druk bezig met het spelen van Counter-Strike en League of Legends. Dit is een schietspel waarbij je via tactische keuzes en goed teamspel het vijandige team moet verslaan. Wanneer het gehele vijandige team is geëlimineerd, heb je gewonnen. In het begin speelde ik vooral mee omdat Counter-Strike gewoon heel leuk is, maar na een aantal rondes werd ik echt heel fanatiek. Het proberen om zo effectief mogelijk te communiceren met je team, om zo de overhand te krijgen, maakte het spel opeens een stuk serieuzer. En de mensen van Defensie in legeroutfits maakte het allemaal nog echter. Het leek soms alsof je leven ervan af hing. Erg intens dus! Helaas heb ik niet gewonnen, maar het was een hele leuke ervaring. Na een paar push-ups, die de verliezers moesten doen, ging ik weer de zaal in om te kijken wat DreamHack nog meer te bieden had.

Ben jij een Match?

Naast het spelen van Counter-Strike, meten ze je (soft) skills die je hebt opgedaan tijdens het gamen van jouw meest gespeelde online games. Dit doen ze door je Steam-account te koppelen met hun algoritme. Hier komt dan een profielbeschrijving uit met je sterke punten. Aan dan hand van de resultaten wordt er gekeken of er een match is. Zo kun je bijvoorbeeld scoren op 'Bouw, reparatie en onderhoud', 'Gevechtsfuncties' of 'Zorg en facilitair'. Aan de hand van jouw profiel gaan ze met je in gesprek over Defensie en de mogelijkheden om te werken voor de Rijksoverheid. Natuurlijk hoefde je niet gelijk te beslissen of je dit zou willen of niet. De stand bij DreamHack had vooral het doel om mensen te informeren en enthousiast te maken over Defensie. En dit is volgens mij goed gelukt, gezien de hoeveelheid mensen die meedeed met het spel. Interesses werden gewekt en de DreamHack bezoekers hadden genoeg vragen om de soldaten aan het woord te houden.  

Enthousiasme kwam echt over

Het was mooi om te zien hoe enthousiast het Defensiepersoneel was. Dit enthousiasme was aanstekelijk, waardoor ook de deelnemers allemaal erg veel plezier hadden. De stand liet zien dat niet alles bij Defensie zo serieus hoeft te zijn, een imago dat het leger nog steeds heeft. Het hele evenement was erg luchtig en een fijne manier om kennis te maken met een werkrichting waar ik persoonlijk nog niet veel van weet.  

Als je van gamen houdt, eSports events wilt meemaken en nieuwe games wilt uitproberen, dan is DreamHack echt een aanrader. Wil je meer weten over Defensie? Of ben je geïnteresseerd om een carrière te starten bij de Rijksoverheid? Kijk dan op werkenbijdefensie.nl. Hier staat alle informatie die je nodig hebt. Zou jij bij Defensie willen werken? En wat zou je dan willen doen? Let me know!

Groetjes,

Jelle

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.