Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Utrechtse zomervakantie: ga kamperen!

Het jaar 2020 zullen we nooit vergeten. We waren nog maar net aan het nieuwe jaar begonnen toen COVID-19 in Nederland om de hoek kwam kijken. Dat heeft wereldwijd veel veranderingen met zich meegebracht. Gelukkig kunnen wij ons als studenten redelijk makkelijk aanpassen en wordt het nieuwe snel normaal. Toch ziet deze zomervakantie er net even wat anders uit dan je het voorheen misschien voor ogen had. Vakanties zijn geannuleerd, sommige grenzen zijn dicht en het risico blijft. Voor een onvergetelijke zomer met je vrienden hoef je gelukkig niet ver te reizen. Bekijk hier de leukste campings van Utrecht.

Buitengoed De Boomgaard

Wat veel mensen niet weten is dat Utrecht een ware stadscamping heeft. Het is een verborgen pareltje. Midden in de natuur, maar op een minimale afstand van het centrum van Utrecht ligt camping Buitengoed De Boomgaard. Het adres is Parallelweg 9 in Bunnik. Vanaf deze gezellige camping kan je veel leuke activiteiten plannen met je vrienden. Zo kan je bijvoorbeeld bootje gaan varen of kanoën in de Kromme Rijn of lekker gaan zwemmen in het meer. Je bent vlakbij het natuurpark de Utrechtse Heuvelrug en bij Fort Vechten. Op nog geen acht minuten afstand met de trein van jouw studentenstad heb je toch het gevoel alsof je echt op vakantie bent. 

Camping 't Boerenerf

Op de kampeerboerderij 't Boerenerf in Woudenberg waan je je in een oase van rust. De camping ligt aan een prachtig meer waarin je in de warme zomer heerlijk kan afkoelen. Erg fijn is dat je zelf een plekje kan kiezen waar je jullie tentenkamp opzet. Het is een bosrijke omgeving, maar biedt ook veel mogelijkheden voor plekjes in de zon. Hebben jullie als vriendengroep geen zin om met tenten en alle bijbehorende benodigdheden te gaan sjouwen, dan kan je ook een bungalow of een caravan huren. Voor studenten is kamperen echter wel het meest aantrekkelijk. Je betaalt hier namelijk €10,- per nacht. Dat is nog eens fijn toch?

Recreatiepark De Lucht

Aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug midden tussen de bossen en de weilanden vind je het recreatiepark De Lucht. Dit park is van alle gemakken voorzien. Ga je voor een heerlijke frisse duik in één van de zwembaden, waag je je toch liever aan een potje jeu de boule of daag je je vrienden uit voor een beachvolleybal wedstrijd? Wat zo fijn is aan dit recreatiepark is dat je als vriendengroep een veld kunt afhuren. Zo heb je lekker je eigen plekje en weet je zeker dat je met al je vrienden bij elkaar staat. Daarnaast is deze camping zeer betaalbaar voor studenten. 

Camping Eijckelenburg 

Nu hebben we een aantal campings dichtbij de Utrechtse Heuvelrug omschreven, maar camping Eijckelenburg ligt óp de Utrechtse Heuvelrug. Tussen prachtige landerijen en heidenvelden kan je neerstrijken met je tent. Het is een heerlijke, rustige plek waar je fijn kan ontsnappen aan de drukte van de stad en volledig tot rust kan komen. Ook deze camping biedt schappelijke studentenprijsjes en daarom is het een fijne optie om er met je vrienden een paar dagen tussenuit te gaan en hier te vertoeven. Ontdek de prachtige bosrijke omgeving en geniet van een weekendje met je vrienden. 

Ben je niet zo'n kampeerder, maar wil je thuis lekker genieten van de zon? Maak dan deze borrelplank en maak er een feestje van met jouw vrienden!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.