Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Utrechtse spots waar een milieuliefhebber vanaf moet weten

Eerlijke kleding, veganistische gerechten en herbruikbare rietjes: bijdragen aan een goed milieu krijgt steeds meer aandacht. En terecht! Ook bij studenten wordt milieuvriendelijk leven steeds belangrijker. Wil jij ook graag je steentje bijdragen? Check dan snel deze Utrechtse plekken.

Ekoplaza

De biologische supermarkt Ekoplaza heeft meerdere vestigingen in Utrecht. Je vindt hier producten zonder synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Daarnaast staat de biologische winkel ook voor eerlijke handel. De boeren die het eten verbouwen, krijgen hiervoor dus een goede prijs. Ekoplaza is gevestigd aan de Twijnstraat, de Zadelstraat en de Amsterdamsestraatweg. 

Blackbird

Bij Blackbird aan de Oudegracht verkopen ze koffie en vintage fietsen. Daarnaast vind je er nog allerlei andere vintage spulletjes. Er worden ook biologische broodjes en taart geserveerd. Ook op veel andere plekken in Utrecht wordt biologisch (en vaak ook vegetarisch of veganistisch) eten verkocht. Over een aantal hiervan lees je meer in mijn blog over biologische restaurantjes in Utrecht.

Biologische boerenmarkt

Wil jij niet alleen biologische, maar ook verse producten? Ga dan langs bij de Biologische boerenmarkt op het Vredenburgplein. Hier kun je iedere vrijdag heerlijk verse producten kopen. Er worden allerlei verschillende etenswaren aangeboden. Van kaas tot fruit en van duurzaam gevangen vis tot brood of gebak. En dat allemaal voor een vriendelijke prijs!

Mary K Hotel

Als je in Utrecht woont, zul je zelf niet zo snel gebruiken maken van een hotel hier. Maar je kunt het Mary K Hotel zeker aanraden bij vrienden of familie die de stad eens willen bezoeken! Het hotel is grotendeels ingericht met tweedehands meubels. Daarnaast zijn er energie- en waterbesparende maatregelen getroffen. ’s Ochtends kun je er genieten van een biologisch ontbijt, gemaakt in samenwerking met kleine, lokale cateraars.

Nukuhiva

Naast eerlijk en biologisch eten, kun je ook bijdragen aan een goed milieu door de juiste kleding te kopen. Dit kan bijvoorbeeld bij Nukuhiva in de Zadelstraat. In de winkel vind je verschillende, zorgvuldig geselecteerde merken. Nukuhiva verkoopt alleen kleding die geproduceerd is met respect voor mens en natuur. Het verkopen van allerlei verschillende merken heeft als voordeel dat je veel verschillende stijlen in de winkel kunt vinden!

Heb jij nou juist te veel kleren? Liggen er kledingstukken in je kast die je nooit meer draagt? Dan is kleding doneren misschien wel een idee voor jou! Dit kan bijvoorbeeld bij Stichting Kledingbank.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.