Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Unieke en leuke sporten in Utrecht

Zo’n sportschool met ijdele mannen, schreeuwende groepslesinstructeurs en wachtrijen voor fitness apparaten is niet waar iedereen blij van wordt. Ook met zwetend hardlopen door Utrechtse straten is niet ieders favoriet. Gelukkig zijn er genoeg opties om bij een leuke studentensportvereniging te gaan. Hier kun je een (team)sport beoefenen in combinatie met veel gezelligheid. Naast bekende sporten zoals voetbal en hockey, zijn er ook verenigingen voor hele unieke sporten. Lees deze blog en laat je verrassen door de vele sportmogelijkheden in Utrecht.

Bowlen

Het is niet alleen leuk om tijdens een kinderfeestje de bowlingbaan op te gaan. Ook als je student bent, kan dit een hele leuke mogelijkheid zijn om een sport te beoefenen en mensen te leren kennen. Wanneer je graag geregeld wilt bowlen op een competitieve manier, is de Bowling Vereniging Utrecht (BVU) wat voor jou. De BVU speelt wekelijks competitie bij de Bison Bowling aan de Mariaplaats. Je speelt in teams van 3 tot 4 spelers. De competitie bestaat uit wedstrijden waarbij je afwisselend team tegen team speelt. Deze competitie wordt gespeeld op maandagavond en loopt van september tot begin mei.

Frisbee

In 2012 is UTKA Ultimate opgericht, een frisbee vereniging voor studenten in Utrecht. Dit is een vereniging die erop gericht is om op een sportieve, laagdrempelige manier frisbee uit te oefenen in een studententeam. Er wordt het hele jaar getraind op Sportpark Olympos op woensdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur. Aanvullend is er een avond waarop je vrij kan komen spelen. In de zomer vindt deze plaats in het Sportpark op maandagavond van 18:00 uur tot 20:00 uur. Tijdens de winterperiode wordt deze verplaatst naar vrijdagavond van 21:30 uur tot 23:00 uur in Stadion Galgenwaard. Naast de trainingen is er ook de mogelijkheid mee te doen aan (internationale) toernooien en wedstrijden. UTKA organiseert elk jaar haar eigen toernooi ‘Frozen Cherries’ en komt geregeld samen voor sociale activiteiten.
Deze vereniging verwelkomt ook graag internationale studenten.

Floorball

Ook floorball is een sport die niet iedereen kent. Het lijkt op ijshockey, maar dit spelletje wordt gespeeld in een sportzaal, met sportschoenen, kunststof sticks en een zachte plastic bal met gaten. Er zijn weinig regels waardoor iedereen al snel mee kan spelen. Een team bestaat uit vier veldspelers, zonder vaste keeper. De studentensportvereniging USFV Jungle-Speed kent verschillende teams, zowel mannen als vrouwen en gemengde teams. Er wordt getraind in Olympos op maandag- en donderdagavond. Je hebt de kans deel te nemen aan diverse (internationale) toernooien. Ook biedt de vereniging genoeg gezelligheid: maandelijks is er een borrel in het stamcafé Marktzicht en de activiteitencommissie zorgt regelmatig voor leuke uitstapjes. 

Alpenclub

De Utrechtse Studenten Alpen Club (USAC) biedt de mogelijkheid om in verenigingsverband te aplineren, sportklimmen, boulderen en tourskiën. Ook bieden ze als NKBV-gecertificeerd opleidingscentrum verschillende opleidingen en cursussen aan. Van binnen klimmen of boulderen tot mee gaan op klimweekenden en –weken in de Alpen, niks is voor deze vereniging te gek. Bovendien kun je voor gezelligheid ook bij USAC terecht. Er worden gezellige activiteiten, borrels, feestjes en meer georganiseerd! Dus daag jezelf uit en neem eens een kijkje bij deze bijzondere vereniging.
Ook deze vereniging verwelkomt graag internationale studenten.

Schrikken deze bijzondere sporten jou af en ga je toch liever de sportschool in? Lees dan eens onze blog over verschillende sportscholen om je te helpen een goede keuze te maken.

Je kan ook op andere manieren fit blijven als student

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.