Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Tussenjaar reizen? | Tips waardoor jij je reis nooit meer vergeet

De zomervakantie is weer voorbij en veel van jouw medestudenten zijn weer begonnen met school. Misschien wist jij niet wat je verder wilde gaan studeren of had je behoefte aan een jaartje langer student zijn. Als jij besloten hebt om dit jaar te gaan reizen zit jij bij deze blog helemaal goed. Waarschijnlijk heb jij al lang nagedacht over alles wat je wil gaan doen en mee moet nemen, maar vergeet je één heel belangrijk punt. Het moet niet te snel aan je voorbij gaan en je moet ervoor zorgen dat je jouw reis nooit meer gaat vergeten. Check deze tips voor een onvergetelijke reis! 

1. Zorg voor een goede camera op je telefoon

Jij gaat natuurlijk niet veel vaker in je leven zo'n bijzondere reis maken, genoeg reden om naast jouw herinneringen ook fysieke beelden vast te leggen. Tijd voor een goede camera dus! Als student zal je vast een beetje op je budget moeten letten bij een grote reis. Daarom is het slim om een goede camera te combineren met een goede telefoon. Een goed werkende telefoon is natuurlijk ook niet overbodig tijdens een reis. Een iPhone 15 camera heeft wel 48 mega pixels in de camera. In combinatie met de verbeterde sensor en de periscooplens kun jij jouw herinneringen van je reis met deze telefoon op een kwalitatieve vastleggen. 

2. Kijk verder dan alleen het zuiden

Ben je er nog niet helemaal over uit waar je precies heen wil gaan? Denk wat breder dan alleen het zuiden en strand en zee. Tegenwoordig zijn reizen naar het noorden steeds populairder en dat is niet voor niks. Naast dat dit onwijs mooie plekken zijn, kun je hier ook nog eens veel vette activiteiten doen. Een reis zoals dit geeft bijzondere herinneringen die je niet snel zult vergeten. Volgens Nu.nl kiezen ook steeds meer jongeren voor een mooie hike in Noorwegen dan voor een avond zuipen op Mallorca. Je zult er dus waarschijnlijk ook medereizigers ontmoeten van jouw leeftijd. Met zo'n reis kun je overigens ook veel mooiere foto's maken met je iPhone 15 camera. 

3. Hou contacten aan

Tijdens jouw reis ga jij waarschijnlijk veel verschillende mensen leren kennen. Zij zijn de enigen die jou tijdens deze gave ervaring hebben gezien. Met hen heb je dus een speciale band. Probeer na je reis contact te houden met deze mensen en probeer zelfs af en toe af te spreken. Herinneringen ophalen met iemand die erbij was is heel erg anders dan verhalen vertellen aan andere mensen.

4. Maak een fotoboek

Ook al heb jij al je foto's bij de hand op je telefoon, het blijft leuk om een fysieke herinnering te hebben. Een fotoboek is iets dat je af en toe terug gaat kijken en iets dat veel leuker is om aan iemand te laten zien die op bezoek is. Kleine tip, zorg ervoor dat de voorkant van jouw fotoboek er leuk uit. Dan kun je het boek neerzetten in je kamer. Zo wordt je elke dag herinnert aan je reis!

Nu je weet hoe je jouw reis onvergetelijk moet maken, is het tijd om je reis te gaan plannen en uit te gaan voeren. Heb je hier moeite mee? Check deze reis tips voor studenten eens!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.