Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Tips: zo zet je jezelf op de kaart en val je op

Steeds meer jongeren in Nederland besluiten om een studie in Utrecht te beginnen, of dit nou op de hogeschool of de universiteit is. Daardoor wordt het echter ook moeilijker om op een positieve manier op te kunnen vallen. Daarom bespreken we in deze blog 4 tips waarmee jij jezelf als student op de kaart kan zetten.

Een website aanmaken

In de eerste plaats kun jij jezelf meer op de kaart zetten door een website aan te maken. Hier kan jij je verhaal vertellen en het publiek dat je zal leren kennen vergroten. Daarbij is het belangrijk om een goede naam voor je website te vinden. Meestal is het slim om je volledige naam gevolgd door .nl als domeinnaam te gebruiken. Doe voor de zekerheid een domein check zodat je gegarandeerd weet dat je beoogde domeinnaam beschikbaar is. Meestal kun je dit in een paar seconden uitvoeren op plekken als transip. Een eigen website is dus zeker geen slecht idee om meer bekendheid te krijgen.

Blogs gaan schrijven

Ten tweede is het leuk om blogs te gaan schrijven. Schrijf bijvoorbeeld over je studentenleven, of probeer een bepaald onderwerp waarmee je te maken hebt uitgebreid aan een groot publiek uit te leggen. Zorg er daarbij voor dat jouw stukken niet alleen interessant zijn, maar ook informatief. Probeer dus altijd meer toe te voegen aan de lezer dan dat je alleen verhalen vertelt. Wil je je blogs goed laten scoren in zoekmachines? Probeer dan zoekwoorden die passen bij je onderwerp te gebruiken.

Naar veel evenementen van de universiteit gaan

Verder is het een goed idee om naar evenementen van de universiteit te gaan. Er zijn verschillende leuke activiteiten die georganiseerd worden en waar jij je bij kunt aansluiten. Door hierheen te gaan maak je nieuwe vrienden, leer je mensen kennen binnen je opleiding en maak je contacten die waardevol voor jou kunnen zijn. Hiermee zet jij jezelf dus zeker op de kaart.

Ambitieuze projecten voor je studie doen

Tot slot is het belangrijk om ambitieuze projecten voor je studie te doen of zelf te ondernemen. Probeer bijvoorbeeld een opdracht te bedenken waarmee jij de universiteit of hogeschool kunt helpen, door middel van een onderzoek of een eventueel project. Op deze manier ben je waardevol voor anderen, wat ook weer goed staat op je cv. Met een beetje geluk zal er zelfs een krantenartikel over je verschijnen.

Als student is het dus belangrijk om jezelf op de kaart te zetten. Gebruik daarom deze 4 tips om meer bekendheid te krijgen bij je medestudenten en andere mensen die betrokken zijn bij je studie. Wij hopen dat dit snel lukt!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.