Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Tips voor je eigen onderneming

Het starten van een onderneming tijdens of kort na je studie heeft veel voordelen. Zo kun je nog gebruik maken van bepaalde regelingen en ben je nog geen geld kwijt bent aan een hoge hypotheek.

Administratie

Administratie doen voor je onderneming kan veel tijd in beslag nemen. Ook kan het uitzoeken van alle regelingen lastig zijn, je wilt natuurlijk niks mislopen. Daarom is het soms voordelig en fijn om dit soort zaken uit te besteden aan een financial controller. Financial controllers kunnen verschillende dingen uit handen nemen, zoals het verzorgen van de reporting & control, belastingaangiften voor zowel zakelijk als privé en nemen zij jouw administratie uit handen als je dat wilt.

Belastingen

De belangrijkste tip is om je belasting en btw aangifte altijd op tijd te doen. Als je dit te laat doet krijg je te maken met hoge boetes. Je kunt ervoor kiezen om je btw aangifte per maand of per kwartaal te doen. Als je slim bent zet je per bedrag dat je binnenkrijgt alvast de inkomstenbelasting opzij. Dit kan je berekenen door te kijken in welke inkomstenschaal je valt. Als je al ongeveer weet wat je in een jaar gaat verdienen kan je ook vooraf belasting betalen met een voorlopige aanslag. Deze aanslag kan betaald worden in termijnen. Als je een bepaald aantal uren per jaar aan je bedrijf werkt kom je ook in aanmerking voor de ondernemersaftrek. Verdien je minder dan 20.000 per jaar? Dan kan je gebruik maken van de kleineondernemingsregeling (KOR). Bij deze regeling hoef je geen btw te heffen over je diensten en producten.

Aftrekposten

Er zijn verschillende kosten voor je bedrijf die je mag aftrekken van je te betalen belasting. Houd een goede administratie bij van je aangeschafte producten en diensten. Bewaar de bonnen ook netjes. Je kunt dit ook uitbesteden aan iemand. Je kan onder bepaalde voorwaarden bijvoorbeeld de kosten van een laptop of telefoon aftrekken.

Werknemers

Groeit je onderneming snel? Denk dan na of je personeel wilt aannemen. Staan.nl levert mensen die passen bij jouw onderneming en kwalitatief goed werk leveren. Met personeel heb je meer verantwoordelijkheid, maar zij kunnen je helpen je bedrijf nog meer te laten groeien. Je kunt bijvoorbeeld financials aannemen of mensen die jouw promoties regelen.

Balans vrije tijd en werk

Als ondernemer kan je snel de neiging hebben te veel te gaan werken. Daarom is het belangrijk om genoeg rust te nemen. Pas daarom een duidelijke verwachtingsmanagement toe naar jouw klanten. Als je altijd 24/7 beschikbaar bent, verwachten jouw klanten dit ook áltijd. Kies daarom wanneer je wel en niet werkt en bewaak deze grenzen. Het helpt ook om een aparte werk- en privételefoon te hebben.

Promotie

Voor je onderneming is het belangrijk om goede promotie te maken. Je kunt hiervoor iemand inhuren of je kunt dit zelf doen. Via social media zoals LinkedIn en Facebook kan je gratis reclame maken. Als je iemand inhuurt is het belangrijk om wel goed over te leggen wat je wilt. De promotie moet natuurlijk wel passen bij jou, jouw bedrijf en jouw visie. Bedenk daarom van te voren goed wat je wilt en lees je goed in.

Klinkt dit erg interessant voor jou en zou je graag willen ondernemen, maar zit je nog middenin je studie? Dat kan je goed combineren, maar ondernemen naast je studie vraagt wel een goede voorbereiding!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.