Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Tips voor het stoppen met blowen

Of jij nu liever gaat blowen in het weekend met vrienden of je vindt het lekker om af en toe alleen een jointje te roken; het kan altijd moeilijk zijn om te stoppen. Het kan zijn dat jij zonder dat je het doorhebt een verslaving hebt opgebouwd. Dit kan komen door bijvoorbeeld aangeboren gedrag of bepaalde levensomstandigheden. Pas als je probeert om er volledig mee te stoppen merk je hoe afhankelijk je er misschien wel van bent geworden. Zou jij graag willen stoppen maar heb je een handje hulp nodig? Check onderstaande tips eens!

1. Wees op de hoogte van de voordelen van stoppen

Als je stopt met blowen kun je veel voordelen ervaren. Wanneer je daarvan op de hoogte bent kan het makkelijker zijn voor jezelf om de motivatie vast te houden. Voel jij je vaak een beetje down? Als je stopt met blowen krijg je minder last van psychische problemen. Ook slaapproblemen worden na verloop van tijd minder. Je conditie en concentratievermogen zal worden verbeterd, wat automatisch je prestaties op werk en school verbeteren. Ten slotte hou je meer geld over voor andere leuke dingen tijdens je studententijd. Genoeg redenen om te stoppen!

2. Zorg goed voor jezelf

Een periode van stoppen kan een moeilijke tijd zijn. Je maakt deze tijd iets minder lastig als je goed voor jezelf zorgt. Probeer bijvoorbeeld goed te bewegen. Hierdoor verminder je stress en zul je beter slapen. Daarnaast is het goed om je af en toe even goed te ontspannen. Ten slotte zul je moeten letten op je voeding. Eet zo weinig mogelijk vet, vermijd cafeïne en drink veel water. Ook kun je kauwgom kauwen ter afleiding.

3. Leid jezelf af 

Het beste medicijn in een moeilijke periode is afleiding. Bepaal voor jezelf waar jij blij en ontspannen van wordt en plan dit regelmatig in. Denk bijvoorbeeld aan gamen, leuke dingen doen met vrienden (naast blowen natuurlijk) of die ene serie bingewatchen die je altijd al eens hebt willen zien. 

4. Wees voorbereid op ontwenningsverschijnselen

Als je stopt met blowen, kan je ontwenningsverschijnselen ervaren. Dit kan al voorkomen bij een lichte verslaving van blowen. Zorg ervoor dat je hier rekening mee houdt en je niet in paniek raakt wanneer je dit ervaart. Bij ontwenningsverschijnselen kun je denken aan misselijkheid, hoofdpijn, stemmingswisselingen en gebrek aan eetlust. Probeer ondanks deze klachten goed voor jezelf te zorgen. 

5. Vraag hulp

Wanneer het jou niet lukt om zelf te stoppen hoef je niet bang te zijn om hulp te vragen. Dit is niks om je voor te schamen. Stop met blowen bij een instelling die hier gespecialiseerd in is. Er wordt een persoonlijk plan voor jou gemaakt dat past bij jouw wensen en bij jouw situatie. Op deze manier kun je geen excuses meer verzinnen voor jezelf en zal je begeleid worden op momenten dat je het moeilijk gaat krijgen. 

Hopelijk kun jij met behulp van deze tips de kracht verzamelen om te stoppen met blowen. Als je meer wil lezen over stoppen met blowen of verdere informatie wil, kun je het beste www.connection-sggz.nl even checken. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.