Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Tips voor het inrichten van je studentenkamer

Je hebt eindelijk een studentenkamer kunnen veroveren in Utrecht! Nu moet jij nog bedenken hoe je jouw kamer gaat inrichten. In deze blog geef ik jou tips over hoe je van jouw eigen plekje een echt thuis kunt maken.

Vloerbedekking 

Helaas worden studentenkamers regelmatig opgeleverd zonder vloerbedekking. Daarnaast kan het sowieso verstandig zijn om de oude vloer te vervangen, vanwege slijtage of een slechte demping. Er zijn vele soorten vloerbedekking te kiezen, zoals een houten vloer, laminaat, parket of linoleum. Zo is linoleum makkelijk te onderhouden en dempt het geluiden en trillingen. Dat kan erg handig zijn als je een gehorige onderbuurman hebt of zelf graag muziek maakt.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn te vinden in veel verschillende kleuren, mate van transparantie en patronen. Kiezen voor een rolgordijn op maat is erg belangrijk. omdat bij een verkeerde afmeting er lichtinval ontstaat. Daarbij is het belangrijk om na te denken of je lichtdoorlatend of verduisterende rolgordijnen wilt. Ook is de keuze voor aanwezige of minder opvallende rolgordijnen van belang. Minder opvallende rolgordijnen kunnen jouw kamer een simplistische, maar luxe uitstraling geven. Aanwezige rolgordijnen kunnen de sfeer van jouw kamer bepalen. Door te kiezen voor goed isolerende rolgordijnen, kan jij bovendien flink wat geld besparen. Deze rolgordijnen houden namelijk de warmte beter binnen, waardoor je minder vaak de verwarming hoeft te gebruiken.

Behang of verf

Behang en verven heeft allebei voordelen. Behangen kost wat meer voorbereiding dan verven. Ook is behang wat duurder. Echter kun je met behang geweldige effecten realiseren. Ook moet je een geverfde kamer na een aantal jaren weer opnieuw verven. Denk daarom goed na welke keuze het beste past bij wat jij wilt. Als jij kiest voor behang, kun je kiezen voor behang met dessins, fotobehang, vlies- en vinylbehang. Tegenwoordig is het bijvoorbeeld een trend om een muur in de slaapkamer met fotobehang te behangen, zoals bijvoorbeeld met een foto van een tijger. Je kunt natuurlijk ook kiezen tussen een combinatie van behang en verf. Houd met de keuze van je soort verf of behang rekening met de soorten meubilair en accessoires die jij in je studentenkamer gaat plaatsen.

Probeer te bedenken wat voor stijl kamer jij mooi vind. Hierdoor kan jij vanuit die stijl keuzes maken voor jouw rolgordijnen, vloerbedekking, behang of verf. Na deze keuzes kan jij makkelijker bepalen welk soort meubilair past bij die stijl. Zo wordt het steeds makkelijker om keuzes te maken en creeër jij je eigen thuis. Ben jij nog altijd op zoek naar een kamer in Utrecht? Lees dan van A tot Z: de gids naar de perfecte kamer!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.