Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Tips voor een goede start van 2022

Over een paar dagen start het nieuwe jaar alweer. Voor sommige studenten was 2021 een top jaar, terwijl het voor andere studenten misschien wat minder was. Eerlijk is eerlijk, corona heeft het ons – wederom – niet makkelijk gemaakt. Gelukkig kunnen we door de start van het nieuwe jaar ook weer met een schone lei beginnen. Lees hier onze tips om 2022 goed te beginnen!

Beweeg meer

Meer bewegen of sporten staat vaak hoog op ons lijstje met goede voornemens. Meer bewegen is dan ook niet alleen goed voor onze fysieke gezondheid, het bevordert ook de mentale gezondheid. Toch blijkt het knap lastig om daadwerkelijk meer te bewegen en dit ook vol te houden. Onze tip: leg de lat niet te hoog. Ga dus niet van 0 naar 100 door opeens 7 dagen per week naar de sportschool te gaan. Er is namelijk maar een kleine kans dat je dat volhoudt. Kleine veranderingen kunnen al goed zijn. Maak bijvoorbeeld elke dag een ommetje met je huisgenoot en pak wat vaker de fiets in plaats van de bus.

Als je veel lange afstanden aflegt, is het ook een idee om een elektrische fiets te overwegen. Met een elektrische fiets heb je minder weerstand, waardoor je het veel langer volhoudt. Dit betekent dat je toch flink wat calorieën kunt verbranden als je lange afstanden met een elektrische fiets aflegt. Er zijn tegenwoordig een heleboel hippe elektrische fietsen in verschillende prijsklassen. Check hier bijvoorbeeld wat de beste elektrische fiets van dit moment is.

Maak tijd voor leuke dingen

Door de rondgang van het coronavirus hebben meer jonge mensen last van sombere of depressieve gevoelens. Het is daarom belangrijk om in het nieuwe jaar ook op je mentale gezondheid te letten. Zeker als je merkt dat het even niet zo lekker gaat, is het belangrijk om genoeg leuke dingen te doen. Probeer om in ieder geval een paar keer per week iets leuks te doen. Dit kan van alles zijn; van gamen met je beste vriend tot een koffietje halen bij je favo koffietentje.

Goed en gezond eten

Ook gezonder eten staat bij veel mensen op het lijstje met goede voornemens. Dit betekent overigens niet dat je in 2022 op een streng dieet moet en nooit meer wat lekkers mag eten. Ook bij gezond eten is het de truc om het in te passen in jouw levensstijl. Zo kun je bijvoorbeeld een ingrediënt van je lievelingsrecept vervangen voor een gezonder en duurzamer ingrediënt. Het voedingscentrum noemt dit een eetwissel. Door dit bij verschillende eetmomenten te doen, kun je met een paar kleine aanpassingen al een stuk gezonder eten.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.