Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Tips voor een duurzame Sinterklaas

Pakjesavond, 5 december. Nog altijd wordt het in vele huishoudens ieder jaar steevast op 5 december gevierd. Ieder jaar kopen we een enorme berg cadeautjes voor elkaar. Iedereen is als een kind zo blij. Zo gaat het jaar in jaar uit. Vaak zijn we na een jaar wel uitgekeken op een aantal gekregen cadeautjes, maar weggooien is zonde en niet zo aardig tegenover degene van wie je het hebt gekregen. Toch? Maar waarom zouden we het niet gaan ruilen?

RecycleSint

RecycleSint is een organisatie die dit prachtige initiatief heeft bedacht. Dit jaar organiseren zij voor de derde keer op een rij een ruilmarkt. Het gaat voornamelijk om speelgoed en andere spullen voor kinderen. Dus heb je je neefje, nichtje, zusje of broertje op je getrokken lootje staan en wil je geen spullen onnodig weggooien, maar ze een tweede leven geven? Neem 5 november dan eens een kijkje. Je kan voorafgaand spullen inleveren en op de dag zelf wat nieuwe dingen komen uitzoeken. De ruilmarkt vindt plaats in De Husketon op Hondsrug 19 in Utrecht.

Kringloop

Wat naast ruilen natuurlijk ook een duurzame manier van cadeautjes kopen is, is eens langsgaan bij de plaatselijke kringloop. Wie weet staat dat ene boek die jouw tante zo graag wil hebben wel voor een prikkie én nog in goede staat bij de kringloop. Scheelt je een paar knaken en je bent duurzaam bezig!

Ervaring

Weet je dit jaar écht niet wat je moet geven? Denk dan eens aan cadeaus die een ervaring bieden. Geef iets wat je samen kunt gaan doen of wat iemand in zijn of haar eentje kan gaan doen. Dit kan van alles zijn. Je bent een ervaring rijker en hoeft geen materialistisch cadeau te geven wat misschien toch gaat staan verstoffen in een kast. Jaren later op pakjesavond zal jij nog steeds te horen krijgen over ‘die ene keer dat jij mij .. gaf’.

Weet je niet zo goed wat je zou kunnen geven als ervaring? Misschien haal je wat inspiratie uit de blog van Puck over de onontdekte parels van Utrecht!

WAAR

Wil je dan toch een nieuw cadeau kopen? Ga langs bij de winkel WAAR. Hier hebben ze een groot assortiment aan duurzame artikelen, denk aan woonaccessoires, sieraden, boeken of lekkernijen. Niet alleen de cadeaus zijn duurzaam in deze winkels, maar ook het interieur van de winkel zelf. Alles is van duurzaam materiaal gemaakt. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt er alleen ingepakt met gerecycled en fairtrade cadeaupapier.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.