Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Tips voor een betaalbare eethoek

De eethoek is superbelangrijk in een studentenhuis. Het is de plek waar je samen met je huisgenoten eet, drankspelletjes doet met vrienden en misschien ook wel studeert. Het is daarom wel zo fijn als de eethoek er een beetje leuk uitziet, gezellig is en dat je er comfortabel kunt zitten. Helaas is het studentenbudget niet altijd heel groot en moet er bij het inrichten van de eethoek op de centen gelet worden. Wij geven je daarom tips voor een betaalbare eethoek!

Koop je eethoek tweedehands

Natuurlijk zijn nieuwe eetkamerstoelen veel leuker om te kopen, maar dit kost vaak wel een hoop geld. Het is goedkoper om naar andere mogelijkheden te kijken, zoals tweedehands meubels. Tegenwoordig kun je op allerlei verschillende plekken hele mooie tweedehands spullen vinden. Bijvoorbeeld online, in sociale media groepen of in de kringloop. Als je de meubels voor je eethoek tweedehands wilt kopen, heb je wel wat geduld en tijd nodig. Je moet namelijk best goed zoeken om iets te vinden wat helemaal je smaak is en ook past bij het budget dat je wilt uitgeven. Kijk dus regelmatig op Marktplaats, check dagelijks verschillende Facebookgroepen en ga elke week even langs bij de kringloop.

Eetkamermeubels upcyclen

Een andere optie om goedkope eetkamermeubels te vinden, is door ze te upcyclen. Bij upcycling knap je oude meubels op en geef je ze een tweede leven. Dit kan bijvoorbeeld door je huidige meubels te schuren en verven, zodat ze weer helemaal naar wens worden. Dit kan natuurlijk ook met meubels die je tweedehands koopt of krijgt. Als tweedehands meubels niet helemaal je smaak zijn, probeer er dan even doorheen te kijken of je er misschien wel wat moois van kunt maken door ze op te knappen. Het kost je dan wel wat meer tijd en moeite, maar als je ze voor een goede prijs aanschaft ben je wel een stuk goedkoper uit dan bij nieuwe meubels!

Mix oude en nieuwe meubels

Soms kun je tweedehands gewoon echt niet vinden wat je zoekt. Bijvoorbeeld als je iets zoekt wat helemaal in is, zoals de zachte bouclé eetkamerstoelen die je nu overal ziet. Is dit het geval, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om oude meubels met nieuwe te mixen. Door niet alles nieuw te kopen, bespaar je nog steeds een aanzienlijk bedrag. Als je nieuwe meubels wilt kopen, is het wel handig om op de aanbiedingen te letten. Zo kun je er toch nog een beetje op besparen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.