Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Tips tegen verveling tijdens de coronamaatregelen deel 2

Na de persconferentie van afgelopen dinsdag, wordt je geduld helaas nog langer op de proef gesteld. Je hebt misschien al heel veel spelletjes uitgespeeld, boeken gelezen en al je puzzels zijn inmiddels ook opgelost. En je hebt ook al de tips tegen verveling tijdens de coronamaatregelen deel 1 gevolgd. Toch moet je jezelf nog een tijdje zien te vermaken in deze tijden van corona. Gelukkig zijn er nog genoeg mogelijkheden om je dag door te komen. Lees hier extra tips tegen verveling tijdens de coronamaatregelen.

Haal je Wii tevoorschijn

Vroeger stond je nog wel eens fanatiek te tennissen of bowlen voor de tv. Deze spelletjes op de Wii waren ontzettend leuk om samen met je broertje of zusje te spelen. Misschien is er nu een huisgenoot die je kan uitdagen. Het voordeel van Wii-spelletjes is dat er genoeg spellen zijn waarbij je veel moet bewegen. Zo kom je op een leuke manier ook aan genoeg beweging in huis!

Kaartjes schrijven

Je hebt vast wel meegekregen hoeveel opa’s en oma’s nu eenzaam zijn en helaas geen bezoek kunnen ontvangen van kinderen, kleinkinderen of de buurvrouw. Veel mensen op leeftijd beginnen liever niet aan videobellen, maar waarderen het altijd als ze een kaartje met een leuke boodschap ontvangen. Knutsel je eigen kaartjes en stuur het een en ander rond naar bijvoorbeeld je buren, familie of mensen in verzorgingstehuizen. Zo blijf jij lekker bezig en bezorg je heel veel mensen een glimlach!

Taalcursus

Heb jij er altijd al van gedroomd om vloeiend een vreemde taal te kunnen spreken? Dan is dit nog een leuke tip tegen verveling tijden de coronamaatregelen. Aangezien je nu veel thuis bent, kan je eindelijk je kans pakken om een vreemde taal te leren. Lees kinderboeken, zoek apps op je telefoon, kijk een film zonder ondertiteling of volg een echte taalcursus. Het is in ieder geval belangrijk dat je iedere dag bezig bent met de taal en herhaling zorgt ervoor dat jij uiteindelijk de taal zo onder de knie hebt!

Iets organiseren

Ondanks dat je niet met te veel mensen bij elkaar mag zijn, is het misschien wel leuk om je huisgenoot, familie of een vriend(in) te verrassen. Leg een bloemetje voor de deur bij je opa en oma. Kook je lievelingsgerecht en breng het langs bij je ouders of organiseer een spelletjesavond inclusief hapjes en drankjes voor je huisgenoten. Als jij verschillende dingetjes gaat organiseren, vliegt je dag zo voorbij!

Wil jij naast alle leuke tips tegen verveling tijdens de coronamaatregelen ook je tijd besteden aan belangrijke dingen rondom je studie of bijbaan? Doe onze Skill Builder en geef je cv een boost!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.