Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Tips om jouw appartement in te richten!

Eindelijk hebben jij en je beste vriend(in) een appartement weten te bemachtigen in het mooie Utrecht. Superfijn, maar nu komt het leukste: de inrichting! Omdat jullie in een appartement wonen kun je vaak iets meer investeren, omdat je hier waarschijnlijk langer woont dan in een studentenkamer. In deze blog geef ik je wat tips! 

Deuren

Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een vlakke deur, stijldeur, glazendeur, taatsdeur of schuifdeur. Een stalendeur is tegenwoordig erg populair, omdat het jouw kamer groter kan laten lijken. Stalen deuren zijn mogelijk als schuifdeur en een taatsdeur. Een taatsdeur draait om een verticale as en wordt gemonteerd aan het plafond en de vloer. Hierdoor creëer je een lichte en stijlvolle look in jullie appartement. De stalendeur kan je qua handgrepen en soort glas aanpassen aan jouw wensen.  

Vloerbedekking

Als jij duurzaamheid belangrijk vindt, is een vloer van marmoleum een goede keuze. Dit is de eerste CO2 neutrale vloer ter wereld en bevat voor 97% hernieuwbare natuurlijke grondstoffen. Bovendien worden de vloeren gemaakt in fabrieken die draaien op 100% groene energie. Er zijn veel keuzes in kleuren in dessins. Daarnaast kan een marmoleum vloer erg handig zijn als jij regelmatig feestjes geeft. Deze vloer is namelijk makkelijk te onderhouden en laat zelfs bij ontvlamde sigarettenpeuken weinig tot geen sporen na. Top, dus!

Verlichting

Bedenk van tevoren waar je de verlichting wilt plaatsen. Is dit waar de stopcontacten en aansluitpunten zich bevinden? Mooi! Is dat niet het geval? Onderzoek dan of je stopcontacten en/of aansluitpunten kunt verplaatsen of extra kunt laten maken. Denk na of je hanglampen, vloerlampen, tafellampen, plafondlampen, bureaulampen, wandlampen of plafondspots wilt. Elke lamp heeft zijn eigen voordeel en nadeel. Zo zorgt een wandlamp voor lichter licht, maar is het minder flexibel. Een vloerlamp is wel makkelijk te verplaatsen. Daardoor kun je ook je kamer makkelijk veranderen van inrichting. 

Wanddecoratie

Het interieur van jullie appartement kan je leuk aankleden met wanddecoraties. Eerst is het goed om na te denken of jij jouw kamer nog wil behangen of verven. Ga eens langs bij een bouwmarkt en zoek wat leuke printjes of kleurtjes uit. Pas als jij deze print of kleur in jouw woon- of slaapkamer tegen de muur houdt, kan jij goed zien of deze kleur of print mooi staat in de ruimte. Je kunt er ook voor kiezen om je kamer alleen te witten. Zo kan jij meer wanddecoraties gebruiken. Op deze manier kan je ook vaker de stijl van jouw kamer veranderen.

Meubels 

Denk bij de keuze van je meubels na wat jij belangrijk vindt en hoeveel ruimte jij hebt. Vind jij het bijvoorbeeld belangrijker om een goede studieplek te hebben in plaats van een bank? Koop dan een goed bureau met een bureaustoel en eventueel een fauteuil om in te relaxen. Bestel liever niet stoelen of banken online. Je kunt daardoor namelijk niet goed testen hoe jij de stoel of bank vindt zitten. Houd bij plaatsing van de meubels ook rekening met de plaatsing van je lampen en wanddecoraties.

Haastige spoed is zelden goed. Dat geldt helemaal voor het inrichten van jouw studentenkamer. Bedenk van tevoren wat jij belangrijk vindt en wat jouw budget is. Wees er ook bedacht op dat sommige duurdere aanschaffen een stuk duurzamer kunnen zijn. Zo kan jij de goede keuzes maken. Nog altijd op zoek naar een kamer in Utrecht? Lees dan van A tot Z: de gids naar je perfecte kamer!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.