Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Tips om een (online) studentenevenement te promoten

Het nieuwe collegejaar is begonnen en dat betekent dat er ook weer allerlei activiteiten voor studenten van start gaan. Tenminste, in hoeverre dat mogelijk is. In deze gekke tijd kan het moeilijk zijn om een evenement te organiseren. Ik geef je daarom tips om je studentenevenement te promoten, zodat het toch een groot succes wordt!

Herkenbaar maken

Laten we beginnen met het allerbelangrijkste: de herkenbaarheid van je evenement. Om iedereen te laten weten dat er een evenement is, moet je eruit springen! Je kunt bijvoorbeeld opvallende posters drukken voor je evenement. Zet op de poster in ieder geval de naam (of het logo) van het evenement, de datum, tijd en locatie. Deze informatie moet blijven hangen als je het ziet, dus zorg ervoor dat de rest van de poster wel opvalt maar niet te druk is. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende kleur en een origineel ontwerp. Zo val je op en word je minder snel vergeten. Hang de posters op plekken in de stad waar veel studenten komen. Bijvoorbeeld bij studentenverenigingen, sportverenigingen, studentenkroegen en op aanplakborden in de stad.

Promotie via social media

We zijn tegenwoordig dag en nacht online en social media is hierin onmisbaar geworden. Dit is dus hét middel om studenten te bereiken. Zeker nu iedereen meer online te vinden is dan ooit. Facebook is tegenwoordig iets minder populair, maar kan zeker geen kwaad. Maak dus op Facebook een online evenement aan en nodig zoveel mogelijk mensen uit je doelgroep uit. Zorg dat iedereen van de organisatie dit ook doet en vraag aan zoveel mogelijk mensen om het evenement te delen. Maak ook een leuk Instagramaccount aan voor het evenement en plaats hier regelmatig pakkende berichten op. Je kunt het evenement ook op Instagram promoten. Hierin selecteer je de doelgroep en binnen no-time verschijnen jullie bij alle studenten in Utrecht op hun telefoon. Handig toch?

Promotie op hogescholen en universiteiten

Ondanks dat de meeste colleges nu online zijn, hebben veel studenten toch een paar uur per week college op hun onderwijsinstelling. Het zijn daarom goede plekken om je evenement nog meer te promoten bij je doelgroep. Vraag dus ook of je hier posters van je evenement mag ophangen. Daarnaast kun je natuurlijk direct je doelgroep aanspreken bij de hogeschool of universiteit en eventueel iets uitdelen als een flyer of pen. Let er wel op dat dit coronaproof gebeurt en dat je dus gepaste afstand houdt.

Prijzen winnen

Tot slot kan het bij de promotie van je evenement heel goed werken als de studenten prijzen kunnen winnen. Bijvoorbeeld gratis entreetickets voor het evenement als zij promotie maken voor het evenement. Of zorg dat er wat te winnen valt op het evenement zelf. Denk aan een gratis biertje of iets anders wat in lijn met je evenement is. Studenten worden er blij van als ze wat gratis kunnen krijgen, dus benadruk dit vooral bij de promotie van je evenement!

Veel plezier bij je evenement, het wordt vast een succes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.