Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Tips: duurzaam studentenleven in Utrecht

Het studentenleven is duur, zeker in een stad zoals Utrecht. Alle kamers en studio’s zijn duur, boodschappen worden steeds duurder en dan hebben we het nog niet eens over die energieprijzen. Het wordt je als student zijnde niet gemakkelijk gemaakt als je graag duurzamer wil leven. Toch kan je op gemakkelijkere manieren duurzame stapjes nemen. Lees je mee?

Nieuwe telefoon

Als student moet je eigenlijk wel echt een telefoon hebben. Tegenwoordig wordt er niet alleen mee gebeld, maar is het ook de toegang tot het alwetende internet: handig tijdens het studeren. Maar er hangt een aardig prijskaartje aan die telefoon. Daarnaast moet je ook nog een abonnement, maar dat kan vaak weer niet zonder een BKR registratie te krijgen. Hm. Wat nu?

Fairphone Easy

Fairphone Easy to the rescue! Fairphone heeft een nieuwe dienst voor mensen zoals jij! Je hebt een telefoon nodig, een goede telefoon het liefste, maar als het kan ook eentje die duurzaam is. Fairphone Easy is het antwoord op jouw vraag. Je leent een gloednieuw toestel van Fairphone en hier betaal je maandelijks €21,- voor. Daarbij krijg je ook een gratis screenprotector én een hoesje in een kleur naar keuze. Alleen nog een sim only abonnementje erbij en je bent weer altijd online!

Duurzame smartphone

Waarom deze telefoon duurzaam is? De Fairphone 4 is een telefoon die gedeeltelijk is gemaakt van duurzame materialen. Daarnaast kan je er voor 100% vanuit gaan dat als jouw telefoon op is, de gehele telefoon wordt gerecycled of herbruikt. Ook is het ontwerp van de smartphone op zo’n manier gemaakt dat het gemakkelijker is om onderdelen te vervangen. Fairphone vindt het belangrijk dat ze het gehele proces in eigen handen hebben, zodat het milieu minder zwaar wordt belast. Feitje: 75% van de CO2 uitstoot wordt uitgestoten bij de productie van een telefoon. Een telefoon die langer meegaat zorgt ervoor dat er minder telefoons geproduceerd hoeven te worden. En dat levert dan weer minder CO2 op. Helemaal top, als je ’t ons vraagt!

Flexibel abonnement

Met Fairphone Easy leen voor 3, 12, 36 of zelfs 60 maanden! Wordt je batterij slechter, valt ‘ie vaak uit of gaat er iets anders stuk? Dan krijg je binnen 48 uur een vervangend toestel én je telefoon wordt kosteloos voor je gerepareerd. Als dat geen service is… En hiervoor betaal je maar €21,- per maand, that’s it! Er zijn ook geen kosten vooraf.

Duurzaam in Utrecht

Naast een duurzame smartphone kan je natuurlijk ook duurzamere keuzes maken met andere spullen. Ga eerst eens naar een kringloopwinkel voordat je gelijk iets nieuws koopt. Of kijk of er bij bijvoorbeeld Coolblue een tweedehands optie is voor een product. Kleding koop je bij een vintagewinkel, of ruil kleding met vriendinnen. Tot slot is het ook een duurzamere keuze als je bij de supermarkt of markt gaat voor seizoensgroenten en fruit. Het is toch eigenlijk belachelijk dat je soms fruit koopt dat uit Argentinië komt, verpakt in Thailand en uiteindelijk bij jou in de fruitschaal ligt…

Tip: help jouw beste vriend of vriendin ook een nieuwe Fairphone met de code ‘stuforfair’, dan krijg jij twee maanden gratis bij ieder abonnement. Voor meer informatie kijk je hier!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.