Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Thuis terrassen? Doe een online bierproeverij!

De afgelopen tijd zijn de maatregelen gelukkig alweer een stuk meer versoepeld, waardoor er ook meer mogelijk is. Toch willen we jullie deze prachtige thuistip niet ontzeggen; de online bierproeverij.

Bierproeverij

Vreemde tijden vragen creatieve oplossingen. Nu de kroegen weer open gaan, willen we natuurlijk het liefste alle verloren weekenden inhalen. Zoveel reserveringen en zoveel plannen met alle vrienden, vriendinnen en familie wordt vrij lastig, maar je hebt niet altijd een café nodig om gezellig samen een avond bier te drinken.

Wat je kunt doen is een proefpakket kopen bij een plaatselijke slijterij, vraag je vrienden om hetzelfde pakket te kopen en kruip achter je laptop voor een videoafspraak met al je vrienden. Je drinkt samen een paar biertjes en discussieert over welke het beste smaakt. Als je een grote tuin hebt, mazzelaar, dan kun je ook in de tuin een briefproeverij doen. Máár denk aan de 1,5 meter afstand, hoe moeilijk ook.

Online bierproeverij

Bierbrouwers en horecaondernemers hebben niet stilgezeten tijdens de coronacrisis. Integendeel, ze zijn met een prachtig en leuk initiatief gekomen; de online bierproeverij. Je kunt bijvoorbeeld bij Hellobier een bierproeverij pakket kopen, die je vervolgens thuis bezorgd krijgt. Spoor je vrienden of familie aan om hetzelfde proefpakket te kopen en kijk samen naar de video die Hellobier voor je heeft opgenomen. Alles over het glas, de temperatuur, het alcoholpercentage en de smaak wordt je uitgelegd. Hartstikke leuk natuurlijk!

Er is nog een bijzondere optie die we zeker kunnen aanraden, namelijk een proefpakket van Bierproeven. Behalve bier krijg je een uitgebreide instructie, uitleg over het brouwproces en de juiste drinkwijze van een biersommelier en een leuke quiz. De uitleg van de biersommelier krijg je via een stream die zowel privé als met een groep te krijgen is. Al met al een enorme leuke activiteit om te doen met vrienden of familie.

Organiseer zelf een bierproeverij

Als je budget iets beperkter is of je wilt gewoon vaker een bierproeverij doen, dan kun je dus ook zelf een proeverij organiseren. Slijterijen in de buurt weten namelijk ook welke lokale speciaalbiertjes de moeite waard zijn. Vraag ze dan ook gelijk om tips voor een borrelplank die erbij past. Nootjes, kaas, olijven zijn sowieso goede keuzes, maar een plaatselijke slijter heeft altijd de beste tips. Zeker de moeite waard om eens na te vragen!

Tips voor de ideale borrelplank? Onze blogger Vanessa heeft een aantal goede ideeën voor de perfecte borrelplank opgeschreven!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.