Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

SYR Utrecht: Een ode aan de Syrische keuken

Tegenwoordig is het nieuws met betrekking tot Syrië niet al te positief. Syrië is bijna niet weg te denken van het NOS-journaal of uit de kranten. We worden geconfronteerd met koppen als ‘Watertekort voor vluchtelingen in Syrië na Turks bombardement’, ‘Turkijke valt strategisch gelegen Syrisch dorp binnen’ of ‘Situatie in Noord-Syrië escaleert: Assad zet tegenaanval in’. Dit zijn stuk voor stuk verschrikkelijke nieuwsberichten en daarom wil ik mijn blog wijden aan het belichten van een de mooie kanten van Syrië.

Vluchten voor je leven

De mensen die hebben moeten vluchten uit Syrië hebben hun thuisfront achter zich moeten laten. Wij kunnen ons nauwelijks voorstellen hoe wreed dat moet zijn. Mensen met talenten, dromen en ambities, mensen net zoals wij. Aankomen in een vreemd land. Je spreekt de taal niet. En dan?

SYR

In Utrecht is een fantastische onderneming, genaamd SYR. Een sfeervol restaurant dat Syrische vluchtelingen de kans biedt om hun talenten te benutten en te ontwikkelen. SYR hoopt ze een beetje thuis te kunnen laten voelen in Utrecht en ze te helpen mee te draaien in de Nederlandse maatschappij. In het restaurant werken vluchtelingen of mensen met een vluchtelingenachtergrond, die affiniteit hebben voor de horeca. Ze bereiden heerlijke Syrische gerechten en zijn enorm gastvrij.

SYR valt niet meteen op, omdat het zich niet midden in het centrum bevindt. Je moet weten dat er zit of er toevallig langsfietsen. Schuin tegenover het Museum Catharijneconvent, op het hoekje, zit SYR. Het heeft schattige tafeltjes op de stoep in een mooi hoekje van de stad waardoor je je waant in een vakantiesfeer. Binnen oogt het fris en rein. Het is absoluut de moeite waard om eens buiten de welbekende caféstraatjes te kijken en een blokje om te lopen voor SYR.

Heerlijk eten!

Samen met mijn moeder heb ik laatst mogen genieten van de Syrische keuken. We hebben heerlijk gegeten bij SYR en voelden ons erg welkom. Ik zou de Falafel ten zeerste aanraden! Hiervoor ga ik zelf ook zeker nog eens terug, want ik heb heel wat falafel gegeten in mijn leven, maar deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Naast dat je er heerlijk kan eten, vind ik het een prachtig initiatief waar meer mensen vanaf moeten weten. Daarom hoop ik dat jullie er eens een kijkje gaan nemen, laat je het me weten?

SYR valt wel onder een onontdekt pareltje! Wil je meer onontdekte parels bezoeken in Utrecht? Lees dan de blog van Puck over de onontdekte parels van Utrecht.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.