Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Studeren in koffietentje? Deze dingen moet je zeker doen!

Als Utrechtse student is de verleiding erg groot om ergens een kopje koffie te gaan drinken, een lekkere lunch te nemen met jouw studiegenootjes of wat winkels in de binnenstad in te duiken. Niet handig voor jouw portemonnee én het behalen van jouw punten. Maar wat nou als je het studeren combineert met leuke studietentjes, koffie en een goede lunch?! In deze blog lees je een aantal dingen die je zeker moet doen als je studeert in een koffietentje!

Studeren in koffietentje

Ben jij het studeren in de bibliotheek ook wel een beetje zat. En kan je die saaie witte muur in jouw kamer niet meer aanzien? Dan kan je eigenlijk niet anders dan op zoek gaan naar de leukste koffietentjes om te studeren. Ga op zoek naar koffietentjes waar genoeg ruimte is om te studeren. Een tafel waar je jouw laptop en een schrift op kwijt kunt is ook wel prettig. Omdat het studeren in koffietentjes niet bepaald goedkoop is, raden wij je aan om te kiezen voor een plek waar je kunt sparen voor een gratis koffie. En tot slot het allerbelangrijkste: goede wifi! Vaak kun je online vinden of een koffietentje gratis wifi heeft en of het wifi-netwerk een beetje snel is.

Veiligheid

Dan heb je een koffietentje uitgekozen om een dagje te studeren. Het menu is doorgespit op zoek naar de lekkerste lunch en je eerste koffie is besteld. Je klapt je laptop open en je verbindt met het wifi-netwerk. Maar heb je weleens stil gestaan bij jouw online veiligheid? Wifi-netwerken van openbare plekken of koffietentjes zijn vaak heel slecht beveiligd. Als de veiligheid van het internet erg slecht is kunnen internet criminelen bij al jouw gegevens. Zo vissen ze met gemak jouw wachtwoorden van jouw laptop, ook dat moeilijke wachtwoord dat jij gebruikt voor jouw bankzaken. Best een beetje eng eigenlijk als je daar goed over nadenkt. De oplossing? VPN!

VPN 

VPN is kort voor Virtual Private Network en zorgt voor een afgesloten tunnel tussen jouw laptop en het internet. Deze tunnel is vanaf buiten door internetcriminelen niet te breken waardoor jij altijd veilig op het internet kunt surfen. VPN zorgt ervoor dat jouw IP-adres niet meer zichtbaar is. Door een pittige code wordt het onmogelijk voor internetcriminelen om mee te kijken in jouw laptop. Hierdoor zijn al jouw wachtwoorden en foto's veilig. Je kunt een VPN gebruiken op alle soort apparaten, dus ook voor jouw smartphone. Je wilt internetcriminelen niet de kans geven om in te breken in al jouw belangrijke accounts. Een VPN heb je al vanaf €8,32 per maand, dus door twee wijntjes minder te drinken kun je dat geld al besparen. Dat kun je vast wel missen ;-).

Extra voordelen

Eén van de extra voordelen van een VPN hebben op jouw laptop en smartphone is dat jij voortaan overal alles van Netflix kunt kijken. Omdat jouw IP-adres onzichtbaar is, kun jij alles zien wat normaal gesproken in Nederland niet zichtbaar is. Ook op vakantie kun je dus jouw favoriete websites deblokkeren met dank aan de VPN. Een ander belangrijk voordeel is dat websites niet meer op basis van jouw internetgebruik de prijzen omhoog kunnen gooien. Voortaan betaal jij dus de laagste prijs voor producten. Wel zo prettig ;-)!

Zit je vaak op dezelfde plekken in Utrecht? Dit zijn de nieuwste horecahotspots in Utrecht!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.