Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Studenten ov vakantie: zo haal je er het meeste uit!

Het studentenleven brengt een hoop voordelen met zich mee, maar één van de grootste voordelen is het gratis studenten ov. Het studentenreisproduct is beschikbaar voor iedere student, dus ook voor jou! Je kan zelfs kiezen tussen een week- of weekend studenten ov. Ideaal! Wel zijn er wat regels rondom vakanties en feestdagen. Benieuwd wanneer jij dit studiejaar gratis, met korting of voor het volledige tarief reist? We vertellen het je hieronder!

Studenten ov vakantie | Regels weekabonnement

Moet jij iedere dag naar de uni of hogeschool reizen, dan is het verstandig om te kiezen voor het weekabonnement. Deze onderstaande regels gelden voor het weekabonnement van het studenten ov, op vakanties en feestdagen na.

  • Je kan doordeweeks vrij reizen;
  • In het weekend reis je op saldo, maar heb je wel 40% korting in de trein en 34% korting in de (water)bus, tram en metro.

Studenten ov vakantie | Regels weekendabonnement

Woon jij in de stad waar jij studeert, maar wil jij in het weekend graag op bezoek bij familie en moet je daarvoor reizen? Dan is het slim om te kiezen voor het weekendabonnement. Hieronder vind je de regels voor het weekendabonnement. Deze regels gelden voor het weekendabonnement van het studenten ov, op vakanties en feestdagen na.

  • Gratis reizen tussen vrijdag 12.00 uur en maandagochtend 04.00 uur;
  • Je reist met korting op maandag vanaf 04.00 uur. dinsdag t/m donderdag vanaf 09.00 - 12.00 uur. Deze korting is 40% korting in de trein en 34% korting in de (water)bus, tram en metro.

Studenten ov vakantie | Reizen tijdens vakanties

Met het studenten ov kan je ook tijdens vakanties gratis reizen, met als uitzondering de zomervakantie. Dan krijg je gelukkig wel korting. Ook tijdens de zomervakantie geldt de volgende korting: 40% korting in de trein en 34% korting in de (water)bus, tram en metro.

Studenten ov vakantie | Reizen tijdens feestdagen

Tijdens de vakanties krijg je wél korting, maar tijdens feestdagen reis je met het studentenreisproduct helaas niet gratis. In 2023 reis je alleen met Goede Vrijdag gratis, voor de overige feestdagen geldt dat je korting krijgt van 04.00 uur ‘s ochtends op de feestdag, tot 04.00 uur ‘s ochtends op de dag ná de feestdag.

Tip: wist je dat jij met jouw studenten ov drie personen met korting mee kan nemen?! Zet Samenreiskorting aan in de NS-app en jouw reisgenoten krijgen 40% korting op hun reis. Let wel op het tijdstip. Samenreiskorting is namelijk alleen geldig tijdens daluren.

Meer weten over jouw studenten ov? Bekijk dan de website van DUO voor meer informatie over geldigheid van jouw studenten ov.


 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.