Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Stoppen met roken? Zo gaat het je lukken

Misschien probeer je het al weken, maanden of zelfs jaren. Of wordt dit de eerste poging? Stoppen met roken is geen makkelijke klus, voor niemand niet! Om jou een beetje te helpen, heb ik hier een aantal tips om te stoppen met roken. Zo ben je er hopelijk snel vanaf! 

Hoe begin je met stoppen met roken?

Ze zeggen altijd: "hoe langer je rookt, hoe moeilijker het is om te stoppen", maar ik betwijfel het. Volgens mij kun je ook na één jaar al behoorlijk verslaafd zijn! Hoe dan ook, het is lastig om te stoppen. Voor iedereen. Behalve dat je mega veel zin hebt in een sigaret, zijn er ook nog andere vervelende afkickverschijnselen. Je kunt meer trek krijgen in eten, slecht slapen en de kans is groot dat je chagrijniger wordt. Maar vergeet niet dat je ook snel veel positieve dingen gaat ervaren! Je krijgt meer energie, een betere conditie en je gaat beter proeven. Je voelt je simpelweg een stuk fitter dan voorheen! Het beginnen met stoppen met roken is eigenlijk heel simpel: je moet het willen en er 100% achterstaan. Zo lang jij niet écht wil stoppen, dan gaat het je niet lukken. Dus waarom wil je stoppen? Is het je gezondheid, geld of de mensen om je heen? Maak het voor jezelf duidelijk, zodat je weet waar je het voor doet. Dit helpt ook om gemotiveerd te blijven.

Stoppen met roken voorbereiden

Nu je weet waarom of waarvoor je gaat stoppen, is het handig om te bedenken wanneer je gaat stoppen. Spreek met jezelf een datum af, zodat je het niet blijft uitstellen. Als deze datum vaststaat, kun je jouw plannen erop aanpassen. Vind je het bijvoorbeeld heerlijk om te roken met een drankje? Stel dat drankje dan misschien even een week uit, zo maak je het jezelf niet te moeilijk. Er is niets moeilijker dan een drankje doen met mensen die roken als jij wil stoppen. Maar ga je ook vooral niet vervelen, want dan denk je er meer aan! Dus leid jezelf af door leuke dingen te doen. Maak een goede planning en zorg dat je goed voorbereid stopt.

Hulp nodig bij stoppen met roken?

Sommigen lukt het om van de één op de andere dag zomaar te stoppen met roken. Superknap! Maar het is ook echt niet gek als je er een beetje hulp bij nodig hebt. Wist je dat je tegenwoordig hulp bij het stoppen met roken vergoed krijgt vanuit je basisverzekering? En het staat los van je eigen risico! Je kunt denken aan coaching of hulpmiddelen zoals pleisters, kauwgom en tabletten. Informeer bij je huisarts wat er allemaal mogelijk is en wat bij jou past. Als je nog op zoek bent naar een huisarts in Utrecht kun je terecht bij Campus Uithof Huisartsenpraktijk. Deze huisartsenpraktijk is gericht op studenten en zit op de Uithof en op het Janskerkhof. Handig dus als je een huisarts in de buurt wil hebben!

Heel veel succes! Ik weet zeker dat je het kunt! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.