Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Steeds meer gehoorverlies onder jongeren, hoe zit dat met jou?

We zien de laatste tijd steeds meer berichten voorbij komen dat jongeren last hebben van gehoorverlies. Waarschijnlijk denk je dat je nergens last van hebt. Toch kun je beter jouw gehoor even laten checken. Zeker als je straks plannen hebt om een studie te gaan volgen in Utrecht, Leiden, Amsterdam, Groningen of een andere universiteitsstad. Dan is het van groot belang dat je in de collegezaal de hoorcolleges en werkcolleges goed kunt volgen. Veel jongeren die gaan studeren in bijvoorbeeld Utrecht, hebben lichtere of meer ernstige gehoorproblemen en onderschatten de impact hiervan. Heb jij zelf vermoeden dat je oren niet optimaal hun werk doen en dat je qua geluiden en gesprekken een hoop mist? Dan is het aan te raden om via een audicien Utrecht een online hoortest te doen.

Door het deelnemen aan een online hoortest via een erkende audicien Utrecht, gewoon via internet, krijg je snel, voordelig en optimaal een idee van hoe het er met je gehoor voor staat en of je een afspraak moet maken bij de praktijk van een audicien Utrecht om een gehoorapparaat te laten aanmeten. Maar hoe gaat dat ongeveer: een digitale gehoortest doen? In dit artikel leggen we je uit wat je kunt verwachten als je als aankomend student je gehoor via internet laat testen op kwaliteit. Doe er je voordeel mee en maak straks een goede start van je studietijd.

De opbouw van een online hoortest voor aanstaande studenten

Meedoen aan een online hoortest van een gecertificeerde audicien Utrecht is eenvoudiger dan je zou vermoeden. Je surft naar de website van de betreffende hoorspecialist en klikt op de button om de test te starten. Meestal krijg je eerst een aantal open vragen of meerkeuzevragen die je dient in te vullen. Deze vragen zijn belangrijk om, naast het tweede gedeelte van de test (die bestaat uit luisteropdrachten), de kwaliteit van je gehoor goed te kunnen bepalen.

Na de vragen volgt een luistertest. Hierbij kan het gaan om het luisteren naar gesprekken in drukke ruimtes, muziekfragmenten of bepaalde geluidsfragmenten die qua toonhoogte variëren. Ga er al met al vanuit dat het meedoen aan een online hoortest je weinig tijd kost. Over het algemeen duren dit soort hoortesten niet langer dan een minuut of vijftien. Voor de tijd hoef je het dus zeker niet te laten.

Dit maakt een test doen voor je gehoorkwaliteit zo aangenaam

In universiteitssteden kiest een toenemend aantal studenten of kandidaat-studenten ervoor om voor de zekerheid een gehoortest te doen via een opticien Utrecht, Amsterdam of Groningen. Dat doen ze vooral omdat een hoortest via internet doen helemaal niets kost. Als student, en zeker als startend student, heb je het vaak niet breed en is alles wat gratis en voor niets is natuurlijk aantrekkelijk. Een gratis gehooronderzoek via een audicien Utrecht is dan ook ideaal voor studenten. Je gaat naar de homepage van de audicien toe en kunt met een paar klikken op de knop meedoen aan een kosteloos hooronderzoek.

Goed om te weten is dat je binnen zo'n twintig minuten uitslag hebt. Je weet direct dan of er problemen zijn met je oren of niet. De audiciens test die je gedaan hebt, is namelijk ontwikkeld door experts en gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Als blijkt dat er hoorproblemen zijn, maak dan snel een fysieke vervolgafspraak bij een gehoorpraktijk in jouw regio, om te kijken of een gehoortoestel noodzakelijk is.

Doen jouw oren het perfect? Deze podcasts zijn echte aanraders!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.