Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Stages: dit zijn de leukste bedrijven in Utrecht

Een goede voorbereiding is het halve werk! Dus moet jij na de zomervakantie beginnen aan een stage? Dan is het verstandig om nu alvast een stageplek te zoeken. Utrecht is een super toffe stad om jouw stage te doen, maar hoe vind je een stageplek? En belangrijker nog: wat zijn de leukste bedrijven in Utrecht om stage te lopen? Je leest het hieronder!

Stage in Utrecht

De leukste stages in Utrecht vind je bijvoorbeeld via Magnet.me! Via deze website kun je gemakkelijk aanvinken dat jij een stage zoekt. Jij wilt uiteraard in de leukste studentenstad Utrecht jouw stage doen, dus dat geef je aan bij de filters. Je kunt ook aangeven hoeveel jaar ervaring je hebt, in welk studiejaar jij zit en uiteraard in welke functie jij een stage zoekt.

Traineeship in Utrecht

Ben jij al klaar met jouw stage, maar ben jij op zoek naar de volgende stap na jouw studie? Heb jij al eens nagedacht over traineeships in Utrecht? Misschien is dat wel wat voor jou! Een traineeship is een soort opleiding die je doet binnen een bedrijf. Je wordt opgeleid tot een onmisbaar teamlid. Je studeert én werkt, je krijgt vaak ook gewoon een salaris. Een echte win-win kan je wel zeggen! Er zijn ontzettend veel branches waarin traineeships worden aangeboden, dus er zit vast iets voor jou tussen.

Leukste bedrijven in Utrecht

Als grote stad zit Utrecht bomvol bedrijven waar jij dolgraag jouw stage wilt doen, of natuurlijk een traineeship. Van grote nationale bedrijven zoals Van Der Valk, VodafoneZiggo en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA), tot de kleinere bedrijven waar jij een enorme invloed hebt. Denk bij kleinere bedrijven aan start-ups, maar ook snelgroeiende bedrijven zoals Huttopia, Futy, Rompslomp b.v. en de uitgeverij Uphill Battle. Magnet.me heeft veel en gevarieerd aanbod wat betreft stages, traineeships, maar ook voor bijbanen of startersfuncties!

Solliciteren

Als je een toffe stage of traineeship hebt gevonden via de website, dan is het tijd om te solliciteren! Zorg dat jij een netjes en verzorgde cv meestuurt met jouw sollicitatie. Mensen kunnen binnen 10 seconden al bepalen of jij wordt uitgenodigd of niet. Zorg voor een motivatiebrief waarin jij de belangrijkste punten uit de vacature benoemd en goed overbrengt waarom jij ergens goed in bent. Uiteraard ben jij niet perfect, dus vertel ook waar je graag nog beter in zou willen worden. Laat tot slot iemand jouw cv en motivatiebrief controleren op spellingsfouten, maar ook op de inhoud!

Sollicitatiegesprek

En dan mag je op gesprek komen, yes! Vanwege de huidige coronamaatregelen worden de meeste sollicitatiegesprekken online gevoerd. Ga op een rustige plek in huis zitten en zorg dat de achtergrond niet teveel afleidt. Vouw de was dus eventjes op of ruim de eettafel een beetje op. Als je het spannend vindt en bang bent dat je bepaalde dingen vergeet te vragen of zeggen kun je een briefje op de muur voor jouw neus plakken. Zo kun je stiekem in je ooghoek af en toe jouw punten bekijken zonder dat jouw gesprekspartners dit door hebben.

We wensen je heel veel succes!!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.