Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Spaarrekening kiezen als student

Als student heb je best veel kosten. De huur van je studentenkamer moet iedere maand betaald worden, je studie en rekeningen. Laten we niet vergeten dat je ook in je vrije tijd nog activiteiten wil ondernemen! Het zou best kunnen dat je aan het einde van de maand niks meer overhoudt. Toch is het verstandig voor studenten om een spaarrekening te openen. Sparen heeft heel veel voordelen voor later. Veel studenten kunnen er tegen op zien om een spaarrekening te openen. Een spaarrekening kiezen en openen hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Het is wel belangrijk dat je een spaarrekening kiest die bij jou past. Dat klinkt misschien een beetje gek, daarom leggen wij het in het kort even uit. Je zal zien dat het een kleine moeite is!

Flexibel, kwartaal en deposito sparen

Je hebt drie verschillende vormen van sparen. Flexibel sparen is de meest voorkomende spaarvorm. Je hoeft hiervoor namelijk geen minimum bedrag in te leggen. Je ontvangt altijd rente over je spaargeld. Zodra je geld nodig hebt, haal je het gewoon van je spaarrekening af. Als je kiest voor kwartaal sparen is het van belang dat je je geld wat langer kan missen. Na een kwartaal krijg je namelijk een bonusrente! Bij een spaardeposito is een speciale spaarrekening waar jij een bedrag voor langere periode vast zet. Het voordeel aan deze vorm van sparen is dat je een hele hoge rente krijgt, je spaarrekening gaat dus snel omhoog! Bij iedere rekening is de rente anders. De hoogste spaarrente vergelijken helpt je misschien met een keuze maken. Hiermee kan je bepalen welke voorwaarden voor jou belangrijk zijn als je twijfelt bij een spaarrekening kiezen.

Spaarrekening kiezen

Je weet nu welke vormen er zijn van sparen. Je zal jezelf nu wel afvragen hoe je er dan achter komt welke vorm van sparen het beste bij jou past. Dit kan je testen door jezelf het volgende te vragen:

  • Wil je zodra het nodig is, geld van je spaarrekening af kunnen halen. Of wil je liever dat je er niet meer bij kan zodra het is gestort?
  • Kan je in één keer een groter bedrag op zij zetten om te sparen?
  • Wil je elke maand een vast bedrag sparen of wil je flexibel sparen?

Bij welke bank sparen

Je kan natuurlijk sparen bij de bank waar je ook een betaalrekening hebt. Dit hoeft niet! Als je kiest om bij een andere bank te sparen is de verleiding minder groot om je gespaarde geld eraf te halen voor andere dingen. Dus misschien is het juist wel handig om voor een andere bank te kiezen. Er zijn verschillende vergelijkingssites die hun aanbod vergelijken zodat je voor jezelf makkelijk een keuze kan maken.

Heb jij meer informatie nodig voordat je een spaarrekening kan openen? Hier hebben we een uitgebreide blog met tips!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.