Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Simpel geld besparen op je uitgaven doe je zo!

Ben jij de trotse bewoner van een kamer, studio of appartement in Utrecht? Supertof, want we weten allemaal hoe lastig de huizenmarkt is in deze prachtige stad. En dan heb je eindelijk een plekje om te wonen, kom je erachter dat de touwtjes aan elkaar knopen met die torenhoge huurprijzen toch wel een beetje lastig is. Gelukkig zijn er verschillende manieren om geld te besparen op je dagelijkse uitgaven, maar ook op je vaste lasten. Hoe? Dat lees je hieronder!

Energie besparen

We weten allemaal dat het beter is voor je energierekening (en het milieu) om in de winter de verwarming een graadje lager te zetten. Dit kan je per graad wel 90 euro op je jaarrekening schelen. Korter douchen helpt ook én een waterbesparende douchekop gebruiken maakt het nóg beter. Maar er zijn andere dingen die je gemakkelijk kunt toepassen om goedkoper uit te komen op je energierekening. Zo is het slim om, als je de oven gaat gebruiken voor bijvoorbeeld ovenaardappels, dan je gehele maaltijd in de oven te bereiden. Op deze manier verwarmt de oven niet alleen voor je aardappels, maar voor je hele maaltijd. Kies bijvoorbeeld voor een aardappelschotel met ovengroenten en een visje. Dat scheelt je weer gas én het is lekker makkelijk want je schuift alles in één keer, hup, de oven in!

Een andere tip is om te kijken of je energierekening überhaupt goedkoper kan. Energie vergelijken kan je namelijk maandelijks een paar tientjes schelen en op jaarbasis zelfs honderden euro's! Omdat een nieuwe energieleverancier het fijn vindt als je je bij hen aansluit, helpen zij jou eigenlijk altijd met het overstappen waardoor je weinig merkt van de overstap.

Onnodige uitgaven

Laten we eerlijk zijn: coffee is neccessary. Maar als je iedere dag naar de Starbucks gaat, is dat wel een beetje overdreven. Geef ik schoorvoetend toe... Er zijn in Utrecht genoeg andere koffietentjes die heerlijke koffie maken, maar wel iets goedkoper zijn dan de Starbucks. Wat helemaal beter zou zijn, is als je thuis je koffie maakt en het meeneemt in een toffe thermosfles. En na een lange dag kan thuisbezorgd bestellen ook heel erg verleidelijk, maar het is niet heel bevorderlijk voor je portemonnee. Onze Utrechtse blogger Puck vertelt je hoe je op een betaalbare manier verantwoord kunt eten. Zo eet je gezond én geef je niet zoveel geld uit.

Besparen op je boodschappen

Boodschappen zijn duur, vooral als je altijd naar de Albert Heijn gaat, want die zit nou eenmaal op iedere straathoek. Kijk eens of je via Picnic boodschappen kunt laten bezorgen, ze rijden door bijna heel Utrecht heen! Ook kun je goedkoop eten scoren via de app Too Good To Go. Deze app is in het leven geroepen om voedselverspilling tegen te gaan. Je kunt dus vaak voor maar 5 euro een pakket met brood, groenten, fruit en bijvoorbeeld maaltijdsalades krijgen bij de Jumbo. Of een lekker ontbijtje van het ontbijttentje op de hoek! Superfijn, lekker én goedkoop!

Gaat het leven op een studentenbudget je nog niet helemaal vlekkeloos af? Lees dan de blog 5 tips om geld te besparen van Robin!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.