Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Schoonmaaktips voor een vieze badkamer

Als je op kamers in Utrecht gaat, is er een grote kans dat je in een studentenhuis gaat wonen. Ondanks dat dit supergezellig is, is een studentenhuis soms ook hartstikke ranzig. Dit kan dus even wennen zijn als je het schone nest van je ouders verlaat. Vooral de gemeenschappelijke ruimtes kunnen erg vies zijn, waaronder de badkamer. Wij geven je daarom tips om een vieze badkamer weer schoon te krijgen!

Badkamer ontkalken

Bij het grondig schoonmaken van de badkamer is een sopje vaak niet genoeg. In veel badkamers vind je namelijk ook kalk. Dit kan je verwijderen met een ontkalker of een mengsel van één deel water en één deel schoonmaakazijn in een planenspuit. Spray de oppervlaktes goed in met het schoonmaakmiddel en laat een kwartiertje intrekken. Daarna spoel je de oppervlaktes schoon met heet water. Is de kalk niet weg na deze behandeling? Laat de ontkalker dan een paar uur intrekken!

Schimmels verwijderen

Omdat de badkamer een vochtige ruimte is, kan hier sneller schimmel ontstaan. Je herkent schimmels meestal aan zwarte plekjes op de muur of zwarte voegen. Naast dat dit heel vies is, is het ook hartstikke slecht voor je gezondheid. Weg met die schimmels, dus! Om schimmels weg te halen, kun je antischimmelsprays kopen. Deze middeltjes werken vaak erg effectief, maar zijn ook duur. Gelukkig zijn er ook goedkopere middeltjes die tegen schimmel helpen.

Doe bijvoorbeeld witte azijn in een plantenspuit en spray dit op de plekken waar schimmel zit. Laat dit een uur intrekken en maak het oppervlak schoon met een natte doek. Ook kan een bleekwatermengsel heel goed werken. Doe 25 ml bleek bij 1 liter water en doe dit in een plantenspuit. Spray het oppervlak weer in en laat het goed intrekken. Bij het gebruik van bleekwater komen wel chloordampen vrij, dus ventileer de badkamer zo goed mogelijk als je dit middel gebruikt. Bleek kan ook voor vlekken op je kleren zorgen. Kijk dus uit als je dit gebruikt!

Badkamer schoonmaken en schoon houden!

Als je de grootste problemen hebt aangepakt, is het zaak om de badkamer een goede schoonmaakbeurt te geven. Ruim eerst alle rotzooi van iedereen op, zodat je gemakkelijk alles schoon kan maken. Neem alle oppervlaktes af met een sopje met schoonmaakmiddel. Bij hele vieze badkamers verandert het sopje vaak snel van kleur. Als dit gebeurt is het belangrijk om het sopje regelmatig te verversen. Bij een grotere badkamer kan je de vloer natuurlijk dweilen.

Als de badkamer lekker schoon en opgeruimd is, is het belangrijk om het zo te houden. Slingeren er overal toiletspullen? Zorg dan dat alle huisgenoten een vaste plek voor hun spullen krijgen. Zorg ook dat iedereen zijn of haar handdoek op een vaste plek kwijt kan. Dit kan bijvoorbeeld op een handdoekrek, maar als je een beetje handig bent kan je nog beter een handdoek radiator kopen. Als je deze met alle huisgenoten betaalt, ben je voor een paar tientjes per persoon al klaar. Het voordeel hiervan is dat de handdoeken een vaste plek hebben én sneller drogen. En door de extra warmtebron blijft het ook minder lang vochtig in de badkamer, waardoor er minder snel schimmels ontstaan!

Tip: kan je nog meer schoonmaaktips gebruiken? Lees dan ook de tips voor een vieze studentenkeuken!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.