Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Richt je badkamer (als student) slim en voordelig in met deze tips

Als student heb je waarschijnlijk niet het grootste budget voor de inrichting van je badkamer, maar dat betekent niet dat je niet kunt genieten van een gezellige en functionele ruimte. Gelukkig hebben wij ook ervaring met de inrichting van kleine badkamers en zijn we altijd op zoek naar manieren om het meeste uit een ruimte te halen. Daarom delen we graag handige tips met jou voor de inrichting van een studentenbadkamer.

Studeren in U

Beginnend bij het begin: studeer jij in Utrecht en heb je daar een eigen kamer (met badkamer)? Dan ben je zeker niet de enigste. Utrecht is een populair stad voor studenten en heeft daarom een groot aanbod aan studentenkamers. Er zijn verschillende studentencomplexen in de stad. Daarbij worden regelmatig nieuwe woningen gebouwd om aan de vraag te voldoen. Het precieze aantal studentenkamers in Utrecht is moeilijk te zeggen, maar volgens schattingen ligt het aantal in de tienduizenden. Hierdoor is er voldoende keuze voor studenten die op zoek zijn naar een eigen plek.

Richt je badkamer goedkoop in

Maar dan: de inrichting van zo’n kamer. Het is natuurlijk alom bekend dat studenten in de regel niet de grootste beurs hebben. Zeker niet voor een badkamer. Maar hoe moet dat dan zodra een studentenhuis een verouderde badkamer heeft? Ten eerste, denk aan tweedehands spullen. Soms kun je geweldige aanbiedingen vinden op websites zoals Marktplaats of Facebook Marketplace, en soms vind je zelfs spullen die nog in perfecte staat zijn zoals zwarte kranen. Of wat te denken van een hippe, stijlvolle gun metal kraan? Probeer ook garageverkoop en rommelmarkten. Dit is niet alleen budgetvriendelijk, maar het is ook nog eens duurzaam!

Hou het klein

Denk vervolgens aan makkelijke DIY’s. Je hoeft niet meteen alles te vervangen of te renoveren, soms zijn kleine veranderingen al genoeg om een groot verschil te maken. Overweeg bijvoorbeeld om een nieuwe afbeelding op te hangen, de deur opnieuw te schilderen of een paar planten toe te voegen aan jouw badkamer.

Kleuren!

Tot slot, let op de kleuren die je gebruikt. Kleine badkamers kunnen snel vol en benauwd aanvoelen, dus het is belangrijk om de juiste kleuren te kiezen. Ga voor heldere en rustgevende kleuren. Denk aan blauw, groen of beige. Deze zullen de ruimte ruimer en luchtiger maken. Vermijd donkere kleuren en drukke patroontjes, die de ruimte alleen maar kleiner doen lijken.

Dat waren enkele tips voor het inrichten van een kleine badkamer voor studenten. Met een beetje creativiteit en door slim te shoppen, kun je genieten van een gezellige en functionele ruimte zonder te veel uit te geven. Veel succes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.