Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Picknickspots in Utrecht

Ja, het is bijna zover: de lente is in aantocht. Met de lente komt de warmte, met warmte komt het park, en met het park komt... de picknick! Maar waar kun je dit het beste doen in Utrecht? Dat ga ik je vertellen! 

Griftpark

Het Griftpark is een park gelegen net buiten het centrum van Utrecht. Het ligt aan de straten Blauwkapelseweg en Kleine Singel. Bushaltes stoppen vlakbij, niet te missen dus. Het park heeft een meertje, restaurant en kinderboerderij. Altijd al eens willen skaten? Dat kan! Er grenst namelijk ook een een skatepark aan. Het heeft geen openings- en sluitingstijden, dus je kan onbeperkt chillen. Griftpark is ideaal om te picknicken omdat de AH slechts op 5 minuten loopafstand zit. Wil je toch even pauze van het gras? Neem dan plaats op het terras van het restaurant. In Griftpark worden ook verschillende festivals gehouden, bijvoorbeeld het festival Trek. Voor de actieveling zijn er naast het skaten ook andere sportieve opties! In de lente en zomer worden er namelijk verschillende sportactiviteiten gehouden.

Lepelenburg

Lepelenburg ligt in de binnenstad van Utrecht, en maakt deel uit van het Zocherpark. Ook dit park ligt aan het water, medidatief eendjes kijken is dus altijd een optie. Maar er worden ook activiteiten gehouden. Denk aan het Lepeltje Lepeltje festival, maar ook verschillende theater- en muziekoptredens. Even een pauze van het parkhangen? Ga dan actief doen door een van de trainingen te volgen die hier worden gehouden!

Utrecht heeft natuurlijk nog meer parken. Lees onze blog: De leukste Utrechtse parken om te chillen voor meer inspiratie! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.