Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Periodiek je meubilair reinigen houdt bacteriën buiten je studentenwoning

Hoe houd jij je studentenkamer schoon? Reinig je de gemeenschappelijke ruimtes van de studentenwoning op vaste momenten met de andere bewoners, of huur je er een schoonmaker voor in? Het is opvallend dat de badkamer en bijvoorbeeld keuken vaak wel grondig gereinigd worden, terwijl men aan de bekleding van het meubilair nauwelijks aandacht besteedt. Een risico, daar de bekleding van een bank of bijvoorbeeld fauteuil veel vuil en daarmee bacteriën vasthoudt. Of wat te denken van het kleed waar je in de avond onder kruipt? Je zou zo’n kleed net zo vaak moeten wassen als je beddengoed. In de praktijk komt het zelden voor. Professioneel een stoel of bank reinigen in Utrecht is iets wat je het beste aan een vakman over kunt laten. Zelf aan de slag gaan heeft soms zelfs een averechts effect; je loopt het risico op vlekken in de bekleding. Deze vlekken zijn doorgaans het gevolg van zeepresten.

Professionele hulp bij de reiniging van het meubilair

Schakel samen met je huisgenoten een bedrijf als Sowiesoschoon.nl in, om het meubilair in huis grondig te reinigen. Dergelijke partijen hebben de kennis, ervaring en professionele hulpmiddelen om zo’n meubelreiniging uit te kunnen voeren. Zelfs het vuil wat diep in de bekleding van een bank of stoel getrokken is, wordt bij deze reinigingen verwijderd. Het geeft het meubilair een frisse uitstraling en helpt je te voorkomen dat je weerstand wordt aangetast door een ophoping van bacteriën in de
bekleding.

Meubels gaan veel langer mee door ze te laten reinigen

Niet alleen is het fris en hygiënisch om het meubilair in je studentenwoning periodiek te laten onderhouden door een professional. Ook profiteer je van het feit dat meubels veel langer mee zullen gaan. De vuildeeltjes, zoals kleine zandkorrels, kunnen de haren van de bekleding van een bank of stoel aantasten; deze vuildeeltjes hebben een schurende werking. Door het vuil periodiek te verwijderen wordt dit voorkomen.

Beschermende coating over je meubilair

Wanneer je een professionele reiniging uit laat voeren, wordt het meubilair nadien voorzien van een beschermende coating. Een bank of bijvoorbeeld fauteuil krijgt het vaak zwaar te verduren binnen een studentenwoning. Studenten zitten er vaak niet recht op, maar hangen op de bank. Daarbij nemen zij vuil mee naar binnen, waarbij zeker na een avond stappen niet altijd gelet wordt op de invloed hiervan op de bekleding van het meubilair. Of wat te denken van het glas wijn of flesje bier, wat vrienden of huisgenoten over het meubilair laten vallen? Door de bekleding te impregneren wordt een beschermende laag aangebracht. Deze beschermende laag gaat niet alleen een onnodige snelle
slijtage aan het materiaal tegen; het maakt het ook makkelijker om vlekken uit de bekleding te verwijderen. Zelfs zonder hulp van een professionele schoonmaakorganisatie.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.