Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Opknappen van je huis

Veel mensen zijn op het moment bezig met het opknappen van hun huis. Met wat slimme keuzes kun je jouw wooncomfort al een hoop verhogen. We denken graag met je mee!

Woning opknappen

Het is niet gek dat veel mensen er juist nu voor kiezen om hun huis op te gaan knappen. De woningmarkt is overspannen, iedereen heeft veel kunnen sparen tijdens de pandemie en na al dat thuiszitten tijdens de lock-down, zijn we allemaal wel verbeterpunten tegengekomen in en rondom huis. Zo is het altijd aan te raden om je huis beter te isoleren. Maar heb je ook al eens over de volgende verbeterpunten nagedacht?

Weg met de radiator!

Er zijn maar weinig dingen in huis zo lelijk als die ouderwetse radiatoren. Het ijzeren gevaarte is onaangenaam om naar te kijken en is niet eens zo heel effectief als het gaat om het verwarmen van de ruimte. Gelukkig is het plaatsen van een convectorput een uitstekend alternatief! Deze verwarmingssoort wordt in de vloer verwerkt en verspreid de warmte veel beter door de ruimte. Bovendien is een convectorput zuiniger dan een radiator, dus het is ook nog eens goed voor de portemonnee. En je hoeft niet meer tegen een lelijk ding aan te kijken!

Plaats horren

Wordt jij ook altijd lek gestoken door de muggen? En kom je ook overal vliegen, spinnen en andere vervelende beestjes van buiten tegen? Niet erg bevorderlijk voor je woonplezier. Gelukkig is dit zeer eenvoudig op te lossen. Door het plaatsen van een hor houd je ongewenste beestjes buiten. En er zijn zoveel manieren van het plaatsen van een hor, dat je kunt kiezen voor de optie die het beste bij je wensen past. Nooit meer beestjes in huis!

Vervang je lampen

Tot slot kunnen nieuwe lampen een wereld van verschil maken in je huis, maar ook in je portemonnee. Onderzoek eens of het zin heeft om je oude lampen te vervangen met nieuwe, duurzame ledlampen. Ledlampen zijn er tegenwoordig in vele lichtkleuren, dus er is altijd wel iets dat bij je past. Bovendien zijn ledlampen een stuk zuiniger dan gloei- en halogeenlampen. Het is een investering in het begin, maar uiteindelijk bespaar je er een hoop geld mee.

Ook graag besparen op je boodschappen? Zo krijg je meer boodschappen voor minder geld!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.