Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Op een betaalbare manier gezond en verantwoord eten in Utrecht

Tegenwoordig zijn er veel mensen die meer hun best doen om op een verantwoorde manier te leven. Ook veel studenten doen hier hun best voor en zetten zich in voor een beter milieu. Een van de manieren om hieraan bij te dragen is door op een verantwoorde manier met voeding om te gaan. Dit is vaak niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jezelf. Ben je benieuwd hoe je in Utrecht verantwoord en gezond kunt eten? Dat lees je in deze blog!

Groentetas bij de Green Office

Studeer je aan de Universiteit Utrecht? Neem dan eens een kijkje bij de Green Office! De Green Office Utrecht (GOU) is een platform voor studenten en werknemers van de UU waar allerlei ideeën worden bedacht en uitgewerkt om de universiteit duurzamer te maken. Een van de projecten van de Green Office is de ‘Groentetas’. Deze tas wordt gevuld met lokale en voornamelijk organische fruit en groenten. Het is een goedkope, gezonde, verantwoorde en makkelijke manier om je wekelijkse portie groenten en fruit in huis te halen. De tas kost 6 euro en is elke week te verkrijgen op maandag tussen 11:00 uur en 14:00 uur bij de stand van de Green Office. Het is wel van belang dat je de tas van tevoren even besteld. Dit kan op twee manieren. Ten eerste kun je de tas op maandag ophalen, cash betalen en een tas voor de volgende maandag bestellen. Ten tweede kun je de tas bestellen en via iDeal bestellen op de Groentetas website. Let op, de laatste mogelijkheid is op woensdagavond (voor de maandag erop).

App ‘Too Good To Go’

Een tweede optie om op een verantwoorde manier aan eten te komen is door gebruik te maken van de app ‘Too Good To Go’. Deze app is ontwikkeld om voedselverspilling tegen te gaan. Een hoop restaurants, bakkers en lunchrooms in Utrecht zijn aangesloten bij deze app. Zij kunnen elke dag aangeven of ze eten overhebben dat nog vers is en prima gebruikt kan worden. Is dit het geval, dan stoppen ze het in een zogenaamde ‘Magic Box’ die gekocht en opgehaald kan worden door een app gebruiker. In de app zie je een duidelijk overzicht van alle plekken waar die dag eten over is en waar je dus een ‘Magix Box’ op kunt halen. Je geeft aan geïnteresseerd te zijn, bestelt de box, rekent deze af via iDeal en haalt hem op het gegeven tijdstip op. De inhoud van de box verschilt per dag, dit hangt af van hoeveel en wat er precies over is. De ene keer is het dus meer en spectaculairder dan de andere keer. Een leuke verrassing en een goede reden dus om het meerdere keren uit te proberen!

Kies de goede producten in de supermarkt

Ook supermarkten zijn tegenwoordig steeds meer bezig met het aanbieden van verantwoorde en duurzame opties. Hiervoor hoef je niet meer naar een ecologische speciaalzaak. Je moet alleen even weten wat goede keuzes zijn en waar je deze vindt. Een mooi voorbeeld zijn de ‘buitenbeentjes’ van de Albert Heijn. Dit zijn grootverpakkingen groenten en fruit die eerst weg gegooid werden, omdat ze er niet mooi genoeg uit zagen. Albert Heijn heeft besloten deze groenten en fruit wel in de winkel te leggen en aan te bieden voor een lagere prijs. Zo heb je al een kilozak appels voor slechts 0,99 cent, die anders vernietigd zouden zijn. Daar snijd ik een klein plekje graag voor weg!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.