Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Nieuwe mensen leren kennen in Utrecht doe je zo!

Veel (nieuwe) studenten hebben moeite met het vinden van vrienden in hun nieuwe studentenstad. Zo ook de Utrechtse studenten onder ons herkennen dit vast wel. Het is ook niet niks om van een vertrouwde omgeving naar een wild vreemde stad te gaan. Maar wees niet bang, je bent écht niet de enige die zich af en toe eenzaam voelt en wel een extra kameraad kan gebruiken.

Vereniging

Wil je snel nieuwe mensen leren kennen? Ga dan eens kijken bij het enorme aanbod aan verenigingen die Utrecht te bieden heeft. Er is werkelijk waar voor ieder wat wils. Houd je van sport? Bezoek de verschillende sportverenigingen en wie weet zit er wel een voor jou bij. Houd je meer van gezelligheid dan zijn er talloze verenigingen waarbij je iedere week gezamelijk het nachtleven gaat verkennen. Door je aan te melden bij een vereniging leer je in een hele korte tijd ontzettend veel nieuwe mensen kennen. 

Bijbaantje

Zoek een bijbaantje in een leuk bedrijf, bijvoorbeeld in één van de restaurantjes die Utrecht rijk is. Utrecht is een studentenstad wat betekent dat de cafés en terrassen altijd vol zitten met studenten. Maar ook het personeel bestaat vaak uit studenten. Wanneer jij als bijbaantje gaat werken bij een restaurant, kom je te werken in een leuk, gezellig en vooral jong team. Dit is een gezellige manier om nieuwe mensen te leren kennen. En wees niet bang dat ze niemand zoeken. Bijna altijd zijn restaurants wel op zoek naar nieuw personeel. 

Studentenhuis

Ga op kamers! We weten allemaal dat dit reuze spannend is, maar het is het absoluut waard. Je leert zo veel door samen te wonen met wild vreemde leeftijdsgenoten. Als je terecht komt in een hecht huis, is in ieder geval de basis al stabiel. Het worden misschien niet allemaal vrienden, maar je kent tenminste wel al wat mensen in Utrecht. Je gaat samen eten, samen uit en chillt lekker met elkaar in huis. Dit geeft je het gevoel dat je er niet helemaal alleen voor staat en altijd terug kan vallen op je huisgenoten. 

Bumble

Vind je al deze bovenstaande tips nog een stap te veel of gewoon doodeng? Download de app Bumble. Met deze app leer je online mensen kennen. Je vult alle belangrijke eigenschappen over jezelf in, zoals je hobbys, je favoriete bezigheden, je favoriete muziek, enz. Op basis van al deze eigenschappen wordt er een selectie gemaakt met anderen waarmee jij bepaalde dingen deelt en gelijkenissen hebt. Het werkt eigenlijk hetzelfde als de datingapp Tinder, maar dan kan je op zoek gaan naar een vriend. Wie weet vind jij jouw nieuwe beste vriend wel.

Hopelijk zal een van deze tips jou verder helpen. Zo niet, durf op iemand af te stappen en sta open voor de ander. Zorg dat je iets leuks gaat doen samen zodat er geen stiltes vallen. Wat dacht je van een leuk restaurantje in Utrecht waar ze aan het shared dining concept doen? Superleuk!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.