Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Nieuwe horeca hotspots in Utrecht

Ook in de laatste maanden van 2019 zijn er wat nieuwe zaken bijgekomen in Utrecht. Tegelijkertijd staan er in 2020 vast weer een hoop nieuwe hotspots op ons te wachten. In deze blog geef ik je tips over nieuwe aanwinsten die je niet mag missen. Dus pak je bucketlist erbij, schrijf ze op en neem de leiding bij het kiezen voor jullie volgende avondje uit!

De nieuwste horeca hotspots in Utrecht ontdekken

Hoe graag je het ook wilt, je houdt het niet meer bij. Het lijkt wel alsof er elke week weer nieuwe horeca aanwinsten te vinden zijn in Utrecht. De ene keer is het een nieuw koffiezaakje, de keer daarop een spiksplinternieuw restaurant. In een stad als Utrecht is er continu doorloop en vernieuwing op horecagebied. Zeker gezien het feit dat het inwoneraantal razendsnel aan het stijgen is, is dit niet gek. Natuurlijk is het ook superleuk! Je hoeft met je vrienden niet steeds bij datzelfde cafeetje op de hoek af te spreken, maar kan elke keer weer iets nieuws ontdekken. Ook in de laatste maanden van 2019 zijn er wat nieuwe zaken bijgekomen in Utrecht. Tegelijkertijd staan er in 2020 vast weer een hoop nieuwe hotspots op ons te wachten. In deze blog geef ik je tips over nieuwe aanwinsten die je niet mag missen. Dus pak je bucketlist erbij, schrijf ze op en neem de leiding bij het kiezen voor jullie volgende avondje uit!

Goede wijn met kleine gerechtjes 

Aan de Korte Jansstraat is recent wijn- en eetbar Ruby Rose geopend. De zaak bevindt zich in een karakteristiek pand uit 1904 dat destijds diende als bloemenwinkel. Dit zie je terug als je naar binnen loopt. Overal zie je bloemen: op de muren, aan de bar en op de bekleding van het interieur. Het is overweldigend, betoverend en geeft een bijzondere sfeer. De zaak heeft een uitgebreide kaart met goede wijnen. Hierbij kun je mediterrane gerechtjes bestellen om te delen. Voor ieder is er wat wils: vlees, kaas, zeevruchten, vegetarisch en zelfs kleine pizza’s. Kies een glas of fles wijn en bestel gerechtjes die er goed bij smaken. Sfeervol, gezellig en avondvullend. Een ideale plek dus voor een avond met vrienden, familie of een uitgebreide date. 

Greek shared dining

Op 12 december 2019 opende aan de Amsterdamsestraatweg Oli Mazí: The Greek Shared Dining. Hoewel shared dining tegenwoordig erg bekend is, is dit restaurant vernieuwend door hun focus op de Griekse keuken. Je bestel er warme en koude Griekse klassiekers met een moderne twist. Zoals ze dat in Griekenland ook doen, zijn de gerechten om met elkaar te delen. Oli Mazí betekent dan ook ‘met elkaar’ of ‘samen’. Het restaurant is eigentijds ingericht en biedt onder meer gerechten bereid op houtskool. Er wordt enkel gewerkt met verse en kwalitatieve seizoensproducten. Naast lekker eten serveren ze ook heerlijke cocktails en wijnen. Houd hun website of Facebookpagina goed in de gaten, want ze organiseren regelmatig livemuziek en leuke events!

Van bejaardentehuis naar koffiezaak

Op 11 november opende in het voormalige bejaardentehuis De Saffier de nieuwe koffiezaak Kaffeetaria. In het pand zat voorheen woon- en zorgcomplex De Tolsteeg. Nu bestaat de linkervleugel uit studentenwoningen en seniorenwoningen, verbonden door Kaffeetaria. Hier kun je terecht voor een goede kop koffie, ontbijt, lunch, een lekker taartje of een borrel. Leuk om te weten is dat (bijna) alles in Kaffeetaria afkomstig is uit Utrecht zelf. Het ontwerpduo ‘We are out of office’ heeft de huisstijl ontworpen en de letters op de gevel zijn ontworpen door ‘Jordgubb Design’. Het resultaat is een gezellig, modern en knusse koffiezaak met prachtige lichtinval en vrolijke kleuren. Zeker een bezoekje waard!

Coming soon

Ongetwijfeld zal ook het jaar 2020 ons weer veel nieuwe horecazaken brengen in Utrecht. Veel nieuws is nog een verrassing. Al wel bekend is de komst van Spice Monkey aan de Oosterkade. Het wordt een restaurant met heuse ‘Bali-vibes’ en een urban jungle. Ook hier geniet je van kleine gerechtjes om te delen. Dit keer uiteraard met een Indonesisch tintje.

Wil je na het eten nog een drankje doen in Utrecht? Bij deze horecagelegenheden kun je een echt Utrechts biertje drinken!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.