Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Moederdag in Zwolle

Op zondag 10 mei is het Moederdag, tijd om je moeder en/of oma in het zonnetje te zetten! Waar je vroeger je mooiste tekeningen maakte of shampoopakketten gaf, wil je nu misschien een keer wat origineels geven. Het is natuurlijk nog leuker om samen met je moeder wat te ondernemen, dus we hebben een aantal leuke Moederdagactiviteiten in Zwolle voor je op een rij gezet!

High Tea 

Houden jullie allebei van lekkere zoete en hartige hapjes, en zijn jullie echte theeleuten? Dan is het een superidee om haar te verwennen met een heerlijke high tea! Mijn favoriete plekje daarvoor is Villa Suikerberg! Helaas is een high tea dit jaar niet mogelijk op Moederdag zelf, maar je kunt haar natuurlijk wel een tegoedbon geven! Tijdens de high tea maak je kennis met een heerlijke quiche, een selectie aan sandwiches, huisgemaakte appelgebakjes, american brownies en vers afgebakken scones. Wat uiteraard ook niet mag ontbreken zijn pralines en bonbons! Verder kan je onbeperkt thee drinken met diverse smaakjes. Je kan aangeven dat je het als cadeau gaat geven, dan maken ze een leuke cadeaubon voor je. Superleuk om te geven én om naar uit te kijken!

Potgieterssingel 1-A, Zwolle

Filmavond op de bank

Omdat een filmavondje altijd goed is, staat deze ook op het lijstje. We kunnen niet naar de bioscoop, maar dat neemt niet weg dat een filmavondje thuis superleuk kan zijn. Voor een nieuwe, goede film koop je een film bij Pathé Thuis. Zorg voor echte bioscoopsnacks zoals nacho’s of popcorn, en geniet samen van een lekker wijntje. Ook leuk om samen met je moeder, oma en eventueel zussen te doen! Maak er een echte girlsnight van!

Picknick in het park

Houden jullie er allebei van om buiten te zijn? Maak dan heerlijke hapjes klaar, neem een kleedje en bestek mee en nodig je moeder uit om mee te gaan picknicken in het park! Zeker met mooi weer is dit een aanrader! Maak haar favoriete gerechtjes en neem een wijntje mee, succes gegarandeerd! Een van mijn favoriete parken is Park Eekhout, je kijkt hier uit op de gracht die om het centrum van Zwolle ligt. Houd uiteraard rekening met de 1,5 meter afstand als het druk is buiten!

Park Eekhout, Zwolle

All day brunch

Vroeger stond je waarschijnlijk op Moederdag al vroeg in de keuken en maakte je een ontbijtje op bed voor je moeder klaar. Mocht je dat nou allemaal wat te vroeg vinden, en wil je zelf ook een hapje mee eten? Kies dan dit jaar voor een uitgebreide brunch! Jullie kunnen zo laat als jullie willen aanschuiven, want als 't zelf organiseert bepaal jij de tijd! Je kan zelf je brunch samenstellen met verschillende kleine gerechtjes zoals quiche, gevulde eieren, mini broodjes, een wrap gerookte kipfilet of een bagel met zalm. Wil je liever wat warms? Maak dan een keuze uit een aantal warme mini broodjes met bijvoorbeeld een hamburgertje, een hotdog of een kalfvleeskroket. Ook kun je mini tosti’s, soepjes, salades, bowl’s, en pancakes maken. Dat wordt heerlijk!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.