Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Makkelijke taart recepten

Als student is er eigenlijk altijd wel een reden voor feestje. En dus ook voor taart! Wij delen hier onze favoriete, makkelijke taart recepten. Geniet ervan!

Appeltaart

Er zijn oneindig veel taarten recepten, maar deze klassieker mag echt niet ontbreken: de appeltaart. Een goede appeltaart heeft een stevige bodem en een smeuïge binnenkant. Vanuit deze makkelijke basis kun je blijven variëren. Voeg er bijvoorbeeld eens ander fruit aan toe of een handje gehakte walnoten.

Ingrediënten appeltaart:

  • 300 gram bloem
  • mespunt zout
  • 200 gram boter of 200 gram margarine en 1 eetlepel boter (om in te vetten)
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 eetlepel honing
  • 100 gram rozijnen
  • 1 eetlepel rum
  • 4 appels (geschild, in stukjes)
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • 0.5 theelepel kaneelpoeder
  • 1 verse gember (fijngehakt, ca. 2 cm)
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel melk
  • 1 eetlepel custardpoeder

Bereiding appeltaart:

  1. Zeef de bloem en voeg het zout eraan toe. Snijd de boter in kleine stukjes. Voeg de basterdsuiker, het ei en de honing toe. Kneed het mengsel met koele handen tot een samenhangende deegbal. Laat de deegbal afgedekt 20 minuten in de koelkast rusten. Week de rozijnen in de rum.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de springvorm in. Meng de geschilde appels met de helft van het citroensap, een halve eetlepel geraspte citroenschil, kaneelpoeder, rumrozijnen, gember en suiker. Klop 1 ei los met de melk en de custardpoeder. Meng dit door de vulling.
  3. Rol 3/4 deel van het deeg uit en bekleed de bodem en de rand van de bakvorm ermee. Verdeel de vulling over de bodem.
  4. Rol het achtergehouden deeg tot een lapje van 0,3 cm dikte. Snijd er reepjes van en leg die kruislings over het appelmengsel.
  5. Klop het andere ei los en bestrijk het gebak met 1 losgeklopt ei. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven. Bak de appeltaart circa 50 minuten op 180°C in de oven goudbruin en gaar.

Chocoladetaart

Chocoladetaart is ook echt een klassieker, maar omdat je bij een chocoladetaart oneindig kan variëren is het goed om een makkelijk basisrecept te hebben. Als variatie kun je bijvoorbeeld een vulling maken met fruit, de taart afmaken met witte chocolade glazuur of vers tropisch fruit.

Ingrediënten chocoladetaart:

  • 300 gram suiker
  • 2 grote eieren
  • 250 milliliter melk of 250 milliliter yoghurt
  • 100 gram cacaopoeder
  • 200 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 3 theelepels vanille-essence
  • 0.5 theelepel zout
  • 375 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 milliliter koffie (heet)

Bereiding chocoladetaart:

  1. Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een taartvorm met een diameter van 30 cm met bakpapier.
  2. Doe alle ingrediënten, samen met 0.5 theelepel zout in een kom en meng met een mixer. Schenk het mengsel in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
  3. Bak de taart ongeveer 1 uur. De taart is gaar als je een satéprikker in het midden van de taart prikt en deze er schoon uitkomt. Laat de taart in de vorm afkoelen, voordat je hem aansnijdt.

Kokos cheesecake met mango-topping

Wil je de show stelen met jouw taart? Ga dan eens voor een origineel (maar makkelijk) recept, zoals deze kokos cheesecake met mango-topping. Een plaatje om te zien en superlekker. Versier de taart eventueel met wat gedroogde kokossnippers of maak van gesmolten witte chocolade figuurtjes.

Ingrediënten kokos cheesecake met mango-topping:

  • 150 gram kokosbiscuitjes
  • 4 eetlepels kokosrasp
  • 75 gram boter (gesmolten)
  • 200 milliliter slagroom
  • 400 gram roomkaas naturel
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 mango (eetrijp)
  • Sap van een halve limoen

Bereiding kokos cheesecake met mango-topping:

  1. Maal met een staafmixer of in een keukenmachine de kokosbiscuits samen met de kokos fijn en roer de boter erdoorheen.
  2. Bekleed een springvorm met een diameter van 24 cm met bakpapier. Leg het gemalen biscuitmengsel op de bodem en druk de kruimels met de bolle kant van een lepel tegen de bodem aan. Laat dit ongeveer 30 minuten opstijven in de koelkast.
  3. Klop de slagroom met de suiker stijf. Roer de roomkaas in een andere kom goed los met een mixer. Spatel de slagroom rustig door de roomkaas en schep dit mengsel op de opgestijfde taartbodem. Dek de taart af met folie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  4. Schil de mango en pureer het vruchtvlees van de mango met het limoensap met een staafmixer. Verdeel deze topping, vlak voor het serveren, over de cheesecake.

Op zoek naar meer inspiratie? Check dan ook deze herfstige bakrecepten!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.