Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Leuke lokale winkels in Utrecht

Zoek jij leuke winkeltjes voor (zomerse) items die net even wat anders zijn? Én waar je ook nog eens je geld mee kan besparen? Dan heb ik hier een aantal leuke opties!

Kringloopwinkels

Sinds een tijd ben ik helemaal in de ban van de kringloop. Ik heb altijd al door H&M en Zara gestruint met dezelfde gedachte: wat lijkt alles toch op elkaar. Als er een bepaalde trend in de mode is, (denk aan de trend: op alles moet een streep, of nu, op alles bloemetjes). Ben jij dan toevallig niet zo van deze bloemen en strepen, dan blijft er maar weinig leuks over.
Maar niet getreurd want daar was de kringloopwinkel! Met de zomer in aantocht vinden veel mensen het een mieters idee hun garderobe eens kritisch te bekijken, en zo komen die leuke unieke, avant garde, authentieke, hippie kledingstukken bij de kringloop terecht.

Een van mijn leukste kledingstukken komen hier vandaan. Je bent ook nog eens heel eco bewust bezig door niet mee te doen aan die massa productie én je bent lief voor je portemonnee. Wat wil je nog meer? Ren daarom voor dat zomerjurkje of die leuke broek eens niet naar de H&M maar naar de kringloop! Bijvoorbeeld Kringloop de A.R.M., die midden in het centrum zit. Of de kringloopwinkel Wawollie aan de Amsterdamsestraatweg of aan de Maarssenbroeksedijk. 

Spulletjes

Voor leuke unieke spullen kun je naar de Comma Concept. Hier stuitte ik toevallig op tijdens een wandelingetje langs de Amsterdamsestraatweg. Naast alle kebabzaken, massage- en nagelsalons was deze winkel een welkome afwisseling. De winkel biedt verschillende winkeltjes een plank om hun leukste spullen op uit te stallen. Een winkel met kleine winkeltjes dus.
Denk aan sieraden, zonnebrillen, posters, ansichtkaarten, tassen, etcetera. Altijd is er wel iets bijzonders wat mijn aandacht trekt, ook een hele leuke winkel voor cadeautjes!

Nog een leuke winkel voor sieraden is de winkel aan de Oudegracht: Beadies. Zij verkopen ringen en kettingen maar ook losse kralen en bedeltjes. Hiermee kun jij zelf jou eigen creaties maken, thuis of in de winkel. Zo heb ik voor een simpele oorbel wat leuke bedeltjes gekocht, zo nu en dan wissel ik de beadies af, zodat ik iedere keer een ander sieraad krijg.  De beadies kosten vaak minder dan een euro dus. Ook leuk is dat de winkel in Utrecht een workshop sieraden maken aanbiedt!

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.